Consiliul Județean Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila

Consiliul Județean Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2019

Consiliul Județean Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila, iar administratorul public al județului, Costel Avram, spune că aici ar putea fi amenajat un Muzeu al Mineritului, existând posibilitatea ca unele clădiri să fie date în admnistrare Primăriei. Terenul de 16 hectare ar putea fi pus la dispoziția investitorilor, mai spune el.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Consiliul Județean Hunedoara va analiza oportunitatea achiziționării de la Societatea Națională de Închideri Mine Vaea Jiului SA (SNIMVJ) a obiectivelor de patrimoniu cultural de la fosta Exploatare Minieră Petrila și a terenurilor din perimetrul acestora", se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de CJ.

Consiliul Concurenței vrea să oblige toți benzinarii să scumpească simultan carburanții, în anumite zile și ore, pentru ca jucătorii mai mici să nu mai poată ajusta prețurile după liderul pieței, Petrom CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței vrea să oblige toți benzinarii să scumpească simultan carburanții, în anumite zile și ore, pentru ca jucătorii mai mici să nu mai poată ajusta prețurile după liderul pieței, Petrom

Astfel marți a avut loc o întâlnire la care au participat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, consilierul județean Doinița Bălănesc, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva, Liliana Țolaș, șeful serviciului administrare a domeniului public din cadrul CJ Hunedoara, Marius Munteanu, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, și reprezentanții SIMVJ, scrie News.ro.

"Am fost pe teren la Petrila pentru a discuta posibilitățile de a valorifica împreună aceste clădiri. Cert este că dacă vom prelua în proprietate aceste obiective, există posibilitatea de a face la Mina Petrila o secție a MCDR Deva care poate amenaja aici un Muzeu al Mineritului, așa cum există și posibilitatea ca unele clădiri să fie date în administrare Primăriei Petrila. În ceea ce privește suprafața de circa 16 hectare de teren cred că poate fi pusă la dispoziția investitorilor, pentru că el beneficiază de acces la tot ce înseamnă utilități”, a declarat Costel Avram.

Joi, la ora 12.00, la sediul CJ Hunedoara va avea loc o nouă întâlnire în cadrul căreia vor fi analizate propunerile identificate în urma discuțiilor de marți.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul județean hunedoara
mina petrila