Cotațiile petrolului, în scădere după date dezamăgitoare din China

Cotațiile petrolului, în scădere după date dezamăgitoare din China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 mar 2019

Cotațiile petrolului scad puternic vineri, extinzând declinul săptămânal la aproape 2%, în contextul reaprinderii temerilor legate de încetinirea economiei globale după date dezamăgitoare din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 19:00, referința globală Brent se tranzacționa la 64,57 dolari/baril, cu 2,61% sub prețul la care a închis ieri. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) era cotat la 55,07 dolari/baril, în scădere cu 2,81%.

La nivelul săptămânii, petrolul Brent înregistrează un declin de 1,4%, iar prețul petrolului WTI o scădere de 1,9%.

Fondul petrolier de 1 trilion de dolari al Norvegiei renunță la companiile din sectorul E&P CITEȘTE ȘI Fondul petrolier de 1 trilion de dolari al Norvegiei renunță la companiile din sectorul E&P

Exporturile Chinei s-au redus cu aproape 21% în februarie raportat la aceeași lună din 2018, după o creștere de 9% în ianuarie, reflectând restrângerea cererii.

Indicii principalelor burse asiatice au pierdut până la 4,4% din valoare după publicarea datelor, care au reaprins îngrijorările cu privire la încetinirea creșterii economiei globale.

Acțiunile europene și americane s-au depreciat la rândul lor.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a scăzut pentru a treia zi consecutivă, sentimentul negativ creat de revizuirea estimărilor de creștere economică în zona euro de către Banca Centrală Europeană (BCE) fiind amplificat de date dezamăgitoare privind sectorul manufacturier din Germania.

BCE a revizuit în scădere, joi, prognozele privind creșterea economică în zona euro în 2019, de la 1,7% anterior la 1,1%.

“Piața petrolului a încercat să ignore previziunile sumbre făcute de Draghi (Mario Draghi, președintele BCE), însă datele din China i-a făcut pe investitori să caute ieșirile” a comentat Phil Flynn, analist la Price Futures Group, citat de MarketWatch.

Stoxx Europe 600 a suferit un declin de 0,89%, indicii principali de la Frankfurt, Londra și Paris înregistrând scăderi de 0,70% până la 0,84%. FTSE MIB, indicele de referință de la Milano s-a depreciat cu 1,03%, în timp ce IBEX 35 (Madrid) a pierdut 1,30%.

Pe piețele valutare, lira sterlină s-a depreciat cu 0,64% față de dolarul american, până la 1,2999 unități, în timp ce cotația euro a urcat cu 0,42%, la 1,1241 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
brent
wti
china
comert extern
exporturi
actiuni
burse europene