Compania Ewe Frumușița, operată de grupul danez Eurowind Energy, dezvoltator și operator de proiecte eoliene, solare și hibride, a obținut autorizația de construire pentru parcul eolian Frumușița, din județul Galați.
Parcul eolian va integra un total de 11 turbine eoliene și va alimenta cu energie verde un total de 62.000 gospodării, urmând să devină operațional la finalul anului 2026.
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Acesta va avea o capacitate instalată de 66 MW și face parte din strategia companiei Eurowind Energy de a investi în dezvoltarea capacităților energetice regenerabile în România.
Cu un portofoliu de proiecte energetice aflate în diverse stadii de dezvoltare, însumând o capacitate de peste 4.000 MW la nivel național, Eurowind continuă să își reconfirme poziția de important jucător în domeniul energiei verzi.
„Până la finalul anului 2025, autorizațiile de construire acordate proiectelor Eurowind Energy din România vor acoperi 450 MW, sprijinind astfel diminuarea problemelor de mediu la nivel global și dezvoltarea unor comunități locale. Planul strategic al companiei pe plan local vizează construirea proiectelor clasice on-grid, pregătirea soluțiilor de stocare, hibridizare și stabilirea unor centre energetice de amploare.” a declarat Adrian Dobre, Country Manager România în cadrul Eurowind Energy.
Proiectul include, de asemenea, un contract de racordare la rețeaua operată de Distribuție Energie Electrică România (DEER), asigurând integrarea eficientă a energiei generate în sistemul național. În continuare, odată cu începerea efectivă a lucrărilor, etapele de construire vor implica un total de 11 turbine eoliene, drumuri de acces, platforme de montaj și întreținere, o stație electrică proprie de transformare și conductori electrici pentru interconectarea celor turbinelor eoliene și conectarea acestora la stația de transformare.
CITEȘTE ȘI FOTO Nuclearelectrica a cumpărat de la canadieni management de proiect pentru retehnologizarea reactorului 1 de la centrala CernavodăÎn luna februarie, Eurowind Energy a lansat parcul fotovoltaic de la Teiuș. Danezii mai dețin și parcul eolian de la Pecineaga, proiect preluatân 2022, după cum a relatat Profit.ro.
Eurowind Energy este un important dezvoltator și operator danez de proiecte eoliene, solare și hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca. Cu peste 601 de angajați în 15 țări europene și în SUA, obiectivul companiei este acela de a crea un viitor alimentat doar cu energie regenerabilă, prin investiții în proiecte de acest fel.
Eurowind Energy este prezent pe piața din România din anul 2011.