Tranzacție: Danezii de la Eurowind Energy au preluat integral proiectul eolian dobrogean Pecineaga

Tranzacție: Danezii de la Eurowind Energy au preluat integral proiectul eolian dobrogean Pecineaga
scris 26 oct 2022

Compania daneză de producție de energie regenerabilă Eurowind Energy, fondată de frații Jens și Soren Rasmussen, a preluat integral capitalul firmei care dezvoltă proiectul de parc eolian de 48 MW Pecineaga din județul Constanța, pentru care a semnat deja un acord de furnizare de turbine de profil cu Siemens Gamesa.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Eurowind Energy a devenit asociat unic al dezvoltatorului WEP Technology Investment SRL, după ce a achiziționat deținerea de 71,71% a fostului acționar majoritar, societatea Iros Brave 21 SRL a omului de afaceri sibian Nicolae Bârsan, relevă datele analizate de Profit.ro.

VIDEO Polonia vrea un gard la granița cu Kaliningrad CITEȘTE ȘI VIDEO Polonia vrea un gard la granița cu Kaliningrad

Danezii au intrat inițial în proiect la finalul anului 2019, când au preluat o deținere minoritară, de sub 6%, la WEP Technology Investment.

Inițiativa de construire a parcului eolian este mai veche, primul PUZ pentru amplasament fiind emis în 2015.

FOTO Casa actorului Constantin I. Nottara a fost vândută CITEȘTE ȘI FOTO Casa actorului Constantin I. Nottara a fost vândută

Proiectul Pecineaga a primit aviz de racordare de la Transelectrica în vara anului trecut, iar punerea în funcțiune a noii centrale eoliene este preconizată pentru a doua jumătate a anului 2024.

Cei de la Eurowind Energy au semnat tot recent un acord cu fabricantul spaniol de profil Siemens Gamesa Renewable Energy, pentru furnizarea a 8 turbine eoliene destinate parcului Pecineaga.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc eolian dobrogea
investii productie energie eoliana
parc eolian