E.ON va desființa circa 5.000 de locuri de muncă în timpul integrării Innogy

E.ON va desființa circa 5.000 de locuri de muncă în timpul integrării Innogy
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2018

Grupul german de utilități E.ON va desființa aproximativ 5.000 de locuri de muncă în timpul integrării Innogy, care va avea loc printr-un schimb de active cu grupul RWE, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locurile de muncă care vor fi desființate vor fi echivalente cu circa 7% din forța de muncă a E.ON după fnalizarea acordului cu RWE, care, potrivit companiei, va crește de la 40.000 în prezent la peste 70.000, scrie News.ro.

Acordul va permite economii anuale de 600-800 de milioane de euro până în 2022, potrivit E.ON.

Potrivit acordului anunțat duminică, E.ON se va concentra în primul rând pe rețelele de distribuție și pe operațiunile de retail, iar RWE va deveni cea mai mare companie de generare a energiei din Europa.

Analist: Zona de Sud și Sud-Vest - cea mai ridicată frecvență a insolvențelor induse și premeditate de către acționari. Unii antreprenori greșesc cu sufletul CITEȘTE ȘI Analist: Zona de Sud și Sud-Vest - cea mai ridicată frecvență a insolvențelor induse și premeditate de către acționari. Unii antreprenori greșesc cu sufletul

Tranzacția evaluează Innogy la 22 de miliarde de euro.

În cadrul acordului, E.ON cumpără întreaga participație de 76,8% a RWE la Innogy, în timp ce RWE primește 16,7% din acțiunile E.ON.

Grupul E.ON va face la rândul său o ofertă pentru cumpărarea deținerilor acționarilor minoritari ai Innogy, la prețul de 40 de euro pe acțiune, evaluând compania la circa 22 de miliarde de euro.

RWE va obține participațiile minoritare ale E.ON la două centrale nucleare, afacerile Innogy de stocare a gazelor și  participația Innogy la un furnizor austriac de energie.

RWE va plăti în numerar 1,5 miliarde de euro grupului E.ON.

Tranzacția va avea loc în mai multe etape și va depinde de acordul autorităților de reglementare și al consiliilor de administrație ale celor două companii.

Atât RWE cât și E.ON au anunțat că sunt hotărâte să păstreze ratingurile recomandate investițiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
innogy
locuri de munca