EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 9 apr 2021

EFdeN, reprezentanta României la patru ediții internaționale Solar Decathlon Europe, a inițiat demersurile necesare calificării României ca țară organizatoare a prestigioasei competiții de locuințe solare în 2023. ENGIE Romania, unul dintre partenerii tradiționali ai asociației, susține și de această dată inițiativa tinerilor entuziaști de la EFdeN și demersul lor de înscriere a României ca țară organizatoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În prezența Miniștrilor Energiei - Virgil Popescu, Mediului, Apelor și Pădurilor – Barna Tánczos și Cercetării, Inovării și Digitalizării – Ciprian Teleman și a reprezentanților mediului academic, ENGIE Romania și-a exprimat susținerea acestui proiect atât de ambițios și necesar pentru un viitor mai verde. “Împărtășim bucuria organizatorilor de a vedea că o competiție internațională care aduce în prim plan sustenabilitatea energetică este găzduită de România. Susținem EFdeN încă din 2015 întrucât avem aceeași viziune despre viitor, iar participarea la Solar Decathlon este o oportunitate de stimulare a inovației și a concursului de idei pe subiecte de interes cum sunt locuințele pasive, utilizarea surselor de energie verde, a soluțiilor de eficiență energetică și a celor integrate de tip casă inteligentă.” a declarat Cristian Buzan, Executive Vice President ENGIE Romania.

Înaintea desemnării echipei bucureștene ca organizator, România a participat la 4 din cele 5 ediții Solar Decathlon Europe, ultimele două participări ale EFdeN, prin care au fost construite prototipurile de case inteligente EFdeN 4C și EFdeN Signature, fiind sprijinite de către ENGIE Romania. Cele două prototipuri de casă inteligentă pot fi vizitate în incinta Facultății de Inginerie a Instalațiilor din București.

Pentru organizarea Solar Decathlon Europe 2023 la București sunt așteptate, ca la fiecare ediție, aproape 20 de echipe multidisciplinare de studenți, dornice să schimbe peisajul mediului construit european cu unul adaptat provocărilor actuale. În cadrul concursului, timp de doi ani, echipele se pregătesc pentru toate fazele construirii unei case pasive, de la concepere la construcție, iar în faza finală, de competiție, se întrec, timp de două săptămâni, la fel ca în decatlonul atletic, în 10 probe. Studenții își organizează singuri echipele multidisciplinare, astfel încât să poată proiecta și construi prototipul pe care îl înscriu în concurs. Probele la care sunt supuse aceste echipe evaluează arhitectura, integrarea în mediul construit, aspecte legate de inginerie, inovație, sustenabilitate, dar și viabilitatea produsului pe piețele cărora le sunt destinate aceste construcții.

Având aceeași viziune asupra viitorului, unul cu emisii reduse de carbon, ENGIE Romania a fost alături de EFdeN în proiecte inovatoare care utilizează surse alternative de energie, tehnologii integrate de smart home și smart city, soluții inovatoare de eficiență energetică, precum și campanii de conștientizare despre producția de energie electrică din surse regenerabile.

ENGIE Romania este angajată să accelereze tranziția către o economie cu impact neutru în ceea ce privește emisiile de carbon, printr-un consum redus de energie și soluții prietenoase cu mediul. Inspirați de ambiția noastră și bazându-ne pe activitățile noastre cheie - gaze naturale, energie electrică, servicii - oferim soluții descentralizate de producere a energiei și de mobilitate verde clienților noștri. Cu o capacitate proprie de producție de energie regenerabilă de 110 MW, avem drept ambiție de a ne dezvolta atât capacitățile deținute, cât și cele puse la dispoziția clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
efden
engie
solar decathlon europe