Elveția se pregătește pentru o criză energetică și ar putea restricționa circulația mașinilor electrice. Meciurile, concertele și spectacolele de teatru ar putea fi interzise

Elveția se pregătește pentru o criză energetică și ar putea restricționa circulația mașinilor electrice. Meciurile, concertele și spectacolele de teatru ar putea fi interzise
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2022

Guvernul federal elvețian elaborează un plan de urgență, pe măsură ce riscul întreruperilor de curent se profilează pe fondul războiului din Ucraina, scrie The Telegraph. Mașinilor electrice li s-ar putea interzice să efectueze călătorii neesențiale în Elveția în această iarnă, potrivit acestui plan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Guvernul a elaborat propuneri de urgență printre care temperaturile din interiorul clădirilor publice să nu depășească 20 de grade Celsius, magazinele să își reducă programul, iar cele mai stricte măsuri includ interzicerea meciurilor sportive, a concertelor și a spectacolelor de teatru, arată Hotnews.ro.

Coridorul Vertical. România poate deveni un important punct regional pe piața gazelor din regiune CITEȘTE ȘI Coridorul Vertical. România poate deveni un important punct regional pe piața gazelor din regiune

Elveția se pregătește pentru o criză energetică în această iarnă din cauza dependenței sale de importuri. Energia hidro reprezintă aproximativ 60% din aprovizionarea cu energie a Elveției.Cea nucleară, la care guvernul lucrează la eliminarea ei treptată, contribuie cu o treime, în timp ce centralele pe combustibili fosili și cele pe energie solară sau eoliană asigură restul.

În lunile mai umede, ploile și zăpada generează energie hidro în cantități mari,astfel că Elveția exportă o mare cantitate. În lunile mai reci, când producția este mai mică, devine importator. Acest lucru i-a lăsat pe elvețieni vulnerabili la deficitul de energie din Europa din cauza războiului din Ucraina.

Răspunsul țării la riscurile energetice are două niveluri -unul de urgență și altul de criză efectivă - incluzând trei niveluri de restricții în primul și două în al doilea.

Cel mai scăzut nivel va viza clădirile publice încălzite la cel mult 20 de grade Celsius, oamenii fiind rugați să-și limiteze mașinile de spălat la maximum 40 de grade Celsius. La nivelul următor, temperaturile vor fi coborâte la 19 grade Celsius, iar serviciile de streaming vor reduce rezoluția videoclipurilor de la calitate HD la standard.

Dacă situația se înrăutățește, magazinelor li se va cere să închidă cu două ore mai devreme, iar vehiculele electrice vor fi limitate la călătoriile esențiale.

Măsurile de criză ar putea duce la dezactivarea apei calde în băile publice și interzicerea utilizării suflantelor electrice de frunze. În continuare, scările rulante vor fi oprite și iluminatul exterior de Crăciun va fi stins.

Guvernul va finanța plafonarea prețurilor la energie și gaze și din supraimpozitarea petroliștilor din Marea Neagră CITEȘTE ȘI Guvernul va finanța plafonarea prețurilor la energie și gaze și din supraimpozitarea petroliștilor din Marea Neagră

Exploatarea criptomonedelor va fi interzisă dacă livrările continuă să scadă, piscinele vor închise iar luminile pe stadioanele de sport stinse.

Dacă vor apărea cele mai extreme lipsuri, meciurile sportive, concertele și spectacolele de teatru vor fi anulate, iar toate afacerile de agrement vor fi obligate să se închidă.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașini electrice
elvetia