Emiratele Arabe Unite vor furniza Germaniei gaz lichefiat și motorină

Emiratele Arabe Unite vor furniza Germaniei gaz lichefiat și motorină
scris 26 sep 2022

Emiratele Arabe Unite (EAU) și Germania au semnat, cu prilejul vizitei cancelarului german Olaf Scholz la Abu Dhabi, un acord care prevede furnizarea în 2022 și 2023 de gaz lichefiat și de motorină statului european.

Ministrul industriei din EAU, Sultan al-Jaber, și-a exprimat satisfacția pentru un „nou acord istoric” care „întărește parteneriatul energetic în plină expansiune între EAU și Germania” cu prilejul semnării acordului, în prezența cancelarului Olaf Scholz, potrivit agenției de presă din Emirate, Wam.

Tranzacție: Lituanienii de la INVL Renewable Energy se extind în România. Acord pentru 6 proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 103 MW CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lituanienii de la INVL Renewable Energy se extind în România. Acord pentru 6 proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 103 MW

Scholz, care s-a întâlnit cu președintele EAU, Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, prezent și el la ceremonia de semnare, a „salutat” un acord privind „securitatea energetică”, a adăugat Wam.

Acordul prevede exportul unei încărcături de gaz natural lichefiat (GNL) către Germania la sfârșitul lui 2022, apoi furnizarea de cantități suplimentare în 2023, scrie Agerpres.

Agenția Wam relatează despre o livrare directă de motorină realizată în septembrie și despre un acord pentru furnizarea a până la 250.000 de tone de motorină pe lună în 2023.

În virtutea acordului, EAU vor furniza „o încărcătură de GNL care va fi livrată la sfârșitul lui 2022 și utilizată pentru darea în folosință a terminalului plutitor de import de GNL al Germaniei de la Brunsbuettel”, un port de la Marea Nordului.

Societatea petrolieră publică din EAU, ADNOC, a efectuat prima da livrare directă de motorină Germaniei în septembrie, și „va furniza până la 250.000 de tone de motorină pe lună în 2023”, potrivit aceleiași surse.

Liderul german a început în Arabia Saudită un turneu în Golf în speranța de a încheia noi acorduri energetice pentru a înlocui furnizorul rus și a atenua criza energetică provocată de invadarea Ucrainei de către Moscova.

Scholz s-a întâlnit la Jeddah cu prințul moștenitor saudit și liderul de facto al regatului petrolier Mohammed bin Salman și, mai târziu în cursul zilei de duminică, el va pleca spre Qatar, țară cu importante resurse de gaz, pentru discuții cu emirul Tamim ben Hamad Al-Thani.

viewscnt
Afla mai multe despre
emiratele arabe unite
motorina