Exxon Mobil a obținut profit trimestrial peste așteptările Wall Street, dar prețurile petrolului au tras în jos profitul

Exxon Mobil a obținut profit trimestrial peste așteptările Wall Street, dar prețurile petrolului au tras în jos profitul
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2024

Exxon Mobil a raportat profit trimestrial peste așteptările Wall Street, dar profitul companiei a scăzut semnificativ față de aceeași perioadă a anului anterior, trase în jos de declinul prețurilor petrolului, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Exxon a declarat un dividend pentru primul trimestru de 95 de cenți pe acțiune, plătibil pe 11 martie. Compania a returnat 32,4 miliarde de dolari acționarilor în 2023, prin dividende de 14,9 miliarde de dolari și răscumpărări de acțiuni de 17,4 miliarde de dolari, scrie News.ro.

ANALIZĂ Cu cât ar scumpi viața românilor noua taxă pe carbon recomandată de FMI și prevăzută deja de legislația UE CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cu cât ar scumpi viața românilor noua taxă pe carbon recomandată de FMI și prevăzută deja de legislația UE

Iată ce a raportat Exxon pentru trimestrul patru în comparație cu ceea ce se aștepta Wall Street, pe baza unui sondaj al analiștilor realizat de LSEG, cunoscută anterior ca Refinitiv:

Câștig pe acțiune: 2,48 USD ajustat, față de 2,21 USD estimat

Venituri: 84,3 miliarde USD față de estimarea de 85,2 miliarde USD

Exxon a raportat un profit net de 7,63 miliarde dolari, sau 1,91 dolari pe acțiune, pentru ultimele trei luni ale anului 2023, în scădere cu 40% față de profitul de 12,75 miliarde dolari sau 3,09 dolari pe acțiune raportat pentru același trimestru din 2022.

Profiturile au fost afectate de un cost de depreciere de 2 miliarde de dolari în California, din cauza unor probleme de reglementare care au împiedicat producția și distribuția să revină în funcțiune.

Hidroelectrica se așteaptă să plătească amenzi uriașe în acest an. Problemele cu facturile vor continua CITEȘTE ȘI Hidroelectrica se așteaptă să plătească amenzi uriașe în acest an. Problemele cu facturile vor continua

Excluzând aceste costuri, Exxon a câștigat 2,48 dolari pe acțiune, depășind așteptările Wall Street de 2,21 dolari pe acțiune.

Pentru tot anul 2023, compania a înregistrat un profit de 36 de miliarde de dolari, în scădere cu 35% față de 55,7 miliarde de dolari în anul precedent.

Prețurile țițeiului au fost volatile în 2023, West Texas Intermediate și Brent scăzând cu peste 10% în acest an, din cauza slăbirii economiei chineze și a producției record de petrol din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil
profit