FOTO Discuție Ciolacu - șeful CJ Hunedoara pentru problemele Văii Jiului. Este pregătit un nou ajutor de stat

FOTO Discuție Ciolacu - șeful CJ Hunedoara pentru problemele Văii Jiului. Este pregătit un nou ajutor de stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2023

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și cu viceprim-ministrul Marian Neacșu, pentru analizarea solicitărilor înaintate de Sindicatul „Muntele” și pentru identificarea unor soluții pentru Valea Jiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Premierul a dat asigurări că va analiza propunerile înaintate de sindicat și că se vor găsi soluții pentru acordarea noii societăți Complexul Energetic Valea Jiului a unui ajutor de stat cu titlu de împrumut în valoare de 590 de milioane de lei, până la primirea unui  acord oficial în acest sens.

ANALIZĂ Motorina s-a scumpit cu un leu/l de la începutul verii și se apropie de pragul de 7,5 lei/l. Șoferii vor achita, practic, contribuția de solidaritate. Care sunt cauzele CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Motorina s-a scumpit cu un leu/l de la începutul verii și se apropie de pragul de 7,5 lei/l. Șoferii vor achita, practic, contribuția de solidaritate. Care sunt cauzele

De asemenea, sunt luate în calcul noi investiții care să permită funcționarea Complexului Energetic Valea Jiului și după anul 2032, informează Consiliul Județean Hunedoara.

Este vorba despre realizarea unui grup pe gaz la Termocentrala Paroșeni, a unei microhidrocentrale în Valea Jiului și instalarea de panouri fotovoltaice.

VIDEO Rusia a expus la Moscova blindate occidentale, „trofee” capturate în războiul din Ucraina CITEȘTE ȘI VIDEO Rusia a expus la Moscova blindate occidentale, „trofee” capturate în războiul din Ucraina

„Fiindcă privim spre viitor, susțin propunerea de formare a unui comitet interministerial la nivel de Guvern care să asigure tranziția Justă a Văii Jiului de la producerea de energie pe bază de huilă la o dezvoltare consolidată a condițiilor sociale. Valea Jiului poate fi un exemplu în ceea ce privește acest proces. În acest context, sunt necesare reglementări legislative în concordanță cu specificul și oportunitățile fiecărei zone. Am discutat și despre ceea ce se va întâmpla după anul 2032. Având în vedere condițiile grele în care își desfășoară activitatea minerii din Valea Jiului. Susțin menținerea în vigoare a tuturor prevederilor legale care se referă la minerit (huilă și uraniu), în noua lege a pensiilor”, a transmis președintele CJ Hunedoara Laurențiu Nistor.

FOTO Discuție Ciolacu - șeful CJ Hunedoara pentru problemele Văii Jiului. Este pregătit un nou ajutor de stat

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
valea jiului