Germania își îndreaptă atenția către resursele de energie ale Africii

Germania își îndreaptă atenția către resursele de energie ale Africii
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2023

Cancelarul german Olaf Scholz curtează țări bogate în resurse energetice din Africa, în condițiile crizelor din alte regiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cancelarul german Olaf Scholz efectuează în acest weekend a treia sa vizită în Africa sub-sahariană în doi ani, deoarece conflictele din alte părți evidențiază importanța tot mai mare a unei regiuni bogate în energie în care Berlinul a avut în mod tradițional o implicare redusă, transmite Reuters, preluată de News.ro. El viziează marele producător de energie Nigeria, precum și Ghana, cu fluxurile de migrație și instabilitatea din Africa de Vest aflate, de asemenea, pe agenda sa.

O mare parte din impulsul pentru călătorie a venit din conștientizarea că Germania - și Europa - au nevoie de Africa mai mult decât credeau, a spus parlamentarul Verzilor Anton Hofreiter. ”Oamenii și-au dat seama că avem nevoie de aliați împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia”. Și deodată am observat că nu erau neapărat de partea noastră... A fost o trezire grosolană, a spus el.

UPDATE Siemens Energy poartă discuții cu guvernul german pentru garanții de stat. Cădere record pe bursă CITEȘTE ȘI UPDATE Siemens Energy poartă discuții cu guvernul german pentru garanții de stat. Cădere record pe bursă

Războiul dintre Israel și Hamas a creat o nouă urgență, în special aspectului energetic al călătoriei. După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, Germania a apelat la Qatar pentru gazul lichefiat de care are nevoie pentru a-și alimenta industriile.

Turbulențele din Orientul Mijlociu reamintesc importanța diversificării surselor de energie. Petrolul este cel mai mare export al Nigeriei către Germania, iar oficialii iau în considerare adăugarea de gaze naturale la mixul respectiv. ”Țările exportatoare de petrol se confruntă cu întrebarea dacă vor să scoată tot acel gaz sau să-l folosească. Suntem foarte deschiși să discutăm cu Nigeria dacă putem cumpăra și gaz”, a declarat un oficial german în legătură cu această vizită.

VIDEO&FOTO Centrala în cogenerare din Făgăraș va fi repornită, după 5 ani CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Centrala în cogenerare din Făgăraș va fi repornită, după 5 ani

Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, ar trebui să se analizeze subinvestiția cronică în sectorul energetic al Nigeriei – problemă pe care delegația de afaceri încă neidentificată care îl însoțește pe Scholz ar putea ajuta la rezolvare.

Ei pot vedea, de asemenea, Nigeria, cu o populație de 200 de milioane și Ghana, cu 30 de milioane, drept surse de forță de muncă de care Germania are mare nevoie, deoarece propria populație îmbătrânește din ce în ce mai mult. ”În special în Ghana, există experți IT pe care companiile mijlocii germane sunt disperate să-i atragă”, a declarat Stefan Liebing, consultant și fost șef al Asociației Germane de Afaceri Africane.

VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie CITEȘTE ȘI VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie

Anul trecut, Germania a returnat câteva dintre Bronzurile Benin, sculpturi din regatul Benin din Nigeria actuală, un gest văzut ca o încercare de a câștiga favoarea pe un continent în care furia față de crimele coloniale europene încă mocnește.

Pentru Scholz, sub presiunea criticilor din Germania care spun că nu reușește să facă față amplorii migrației ilegale, călătoria va fi, de asemenea, o șansă de a-și avansa argumentul că crearea de oportunități economice în țările sursă este cea mai bună modalitate de a reducerea fluxurilor de migranți.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
olaf scholtz
africa
nigeria