Grecii de la PPC, care au achiziționat operațiunile Enel din România, au cumpărat un parc eolian de 216 MW în zona offshore a orașului Alexandroupolis

Grecii de la PPC, care au achiziționat operațiunile Enel din România, au cumpărat un parc eolian de 216 MW în zona offshore a orașului Alexandroupolis
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Grupul grec PPC anunță că PPC Renewables și grupurile Copelouzos și Samaras au semnat un acord pentru achiziționarea companiei Thrakiki Wind 1 SA, care deține licența pentru parcul eolian de 216 MW în zona offshore din Alexandroupolis. Suma nu a fost dezvăluită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul prevede că PPC Renewables va deveni unicul acționar al Thrakiki Wind 1 SA, scrie News.ro.

Curtea de Apel București a respins cererea de suspendare a amenzii de peste 10 milioane de euro dată de ANPC fostei firme Enel Energie (PPC Energie) CITEȘTE ȘI Curtea de Apel București a respins cererea de suspendare a amenzii de peste 10 milioane de euro dată de ANPC fostei firme Enel Energie (PPC Energie)

Se prevede că va fi instalat în largul zonei Alexandroupolis, arată PPC, într-un comunicat.

Proiectul-pilot a primit o licență de producție pentru 216 MW de la Autoritatea de Reglementare a Deșeurilor, Energiei și Apei (RAEWW). Compania Elenă de Administrare a Hidrocarburilor și a Resurselor Energetice (HEREMA) a emis deja un permis de explorare pentru zona maritimă, care se extinde la sud de coasta unității regionale Evros și la nord-nord-vest de insula Samothraki. Este definită ca zonă pentru dezvoltarea proiectelor pilot de parcuri eoliene offshore cu o capacitate totală de 600 MW.

Părțile își vor utiliza expertiza și know-how-ul în vederea proiectării, dezvoltării, implementării și operării de proiecte din surse regenerabile de energie, în special parcuri eoliene, vizând dezvoltarea acestui parc eolian offshore pilot.

Grupul PPC a finalizat în octombrie achiziția operațiunilor Enel din România. Grupul a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 267,5 milioane de euro, comparativ cu pierderi nete de 169,8 milioane de euro în perioada similară a anului 2022. În ceea ce privește energia regenerabilă, grupul a atins capacitatea de 670 MW în operare în Grecia și în prezent are în construcție proiecte suplimentare cu o capacitate totală de 1,3 GW.

PCC, cel mai mare producător și furnizor de energie electrică din Grecia, a anunțat în octombrie că finalizează achiziția operațiunilor Enel din România, aceasta fiind prima extindere majoră pe piața externă. Ca urmare a finalizării achiziției operațiunilor Enel din România, Grupul PPC ajunge la aproape 9 milioane de clienți, iar capacitatea sa totală instalată de producție de energie din surse regenerabile (energie hidroelectrică, eoliană, fotovoltaică etc.) crește la aproximativ 4,4 GW.

viewscnt
Afla mai multe despre
ppc
parc eolian