Grupul Enel și un grup de bănci au semnat o facilitate de creditare de 12 miliarde de euro

Grupul Enel și un grup de bănci au semnat o facilitate de creditare de 12 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2022

Grupul Enel și un grup de bănci au semnat o facilitate de creditare de 12 miliarde de euro (12,74 miliarde de dolari) pentru a finanța apelurile în marjă legate de tranzacțiile cu instrumente derivate ale grupului, a anunțat cea mai mare companie de utilități din Italia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Finanțarea este garantată în proporție de 70% de către agenția italiană de credit pentru exporturi SACE și are un termen de aproximativ 18 luni, a declarat Enel.

Un angajat al Meta a închiriat un apartament pe o navă de croazieră ca să poată munci în timp ce vede toată lumea CITEȘTE ȘI Un angajat al Meta a închiriat un apartament pe o navă de croazieră ca să poată munci în timp ce vede toată lumea

După cum a anticipat Reuters, linia de credit face parte din eforturile guvernului italian de a proteja companiile de utilități din țară împotriva volatilității de pe piețele energetice, scrie News.ro.

După începutul războiului din Ucraina, creșterea prețurilor energiei și gazelor a zguduit companiile energetice din Europa, forțând companiile de utilități și traderii să obțină fonduri suplimentare de la guverne și bănci pentru a acoperi cerințele de apel în marjă.

Enel a spus că facilitatea nu are niciun impact asupra datoriei financiare nete, care era de aproape 70 de miliarde de euro la sfârșitul lunii septembrie.

Ministrul italian al economiei, de comun acord cu ministrul Industriei, va trebui să emită un decret specific pentru ca Enel să poată accesa linia de credit și pentru ca garanția să fie efectivă, a spus Enel.

Facilitatea are o marjă de 50 de puncte de bază peste Euribor și o taxă de neutilizare egală cu 35% din marjă.

Prima anuală de garanție este, în raport cu suma garantată, stabilită la 50 de puncte de bază pentru primul an și 100 de puncte de bază pentru al doilea an.

Grupul de creditori care furnizează finanțarea Enel cuprinde Banco BPM, BPER Banca, banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP), Intesa Sanpaolo și UniCredit.

Este aștepat ca și alte companii de utilități italiene să aplice pentru schema de garantare SACE. A doua mare companie de utilități din Italia, A2A, a declarat marți pentru Reuters că va folosi facilitatea de credit susținută de agenția de export de credit în ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
credit