Hidroelectrica a semnat un contract cu Electromontaj Carpați pentru modernizarea unor stații pe râurile Olt și Lotru

Hidroelectrica a semnat un contract cu Electromontaj Carpați pentru modernizarea unor stații pe râurile Olt și Lotru
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2021

Hidroelectrica, unul dintre cei mai mari producători de energie din țară, a anunțat că a semnat contractul pentru modernizarea stațiilor de 110 kV Strejești, Arcești, Slatina și Lotru Ciunget, amplasate pe râurile Olt și Lotru, contract de 7,5 milioane lei, fără TVA, adjudecat de Electromontaj Carpați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Hidroelectrica a semnat contractul pentru modernizarea stațiilor de 110 kV CHE Strejești, CHE Arcești, CHE Slatina și CHE Lotru Ciunget, amplasate pe râurile Olt și Lotru. Lucrările, inițial estimate la 8.373.868,47 lei fără TVA, au fost adjudecate de Electromontaj Carpați, la valoarea de 7.586.818,10 lei fara TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziție publică în cadrul căreia au depus oferte 6 participanți", a informat compania.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Lucrările ce urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni constau în înlocuirea echipamentelor primare și secundare cu echipamente tehnice și informatice de ultimă generație, care să permită atât controlul local, cât și comandă de la distanță, scrie News.ro.

Hidroelectrica exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Compania a produs în prima jumătate a acestui an peste 10 TWh de energie, pe fondul unei hidraulicități peste medie.

Hidroelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 1,687 miliarde lei, de două ori mai mare față de rezultatul net din primul semestru din 2020, de 805,5 milioane lei. Cifra de afaceri a crescut cu 77,9% în primele șase luni, la 3,2 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
electromontaj carpați