Hidroelectrica deschide pe 15 decembrie hidrocentrala de la Bretea, o investiție de 58 milioane euro

Hidroelectrica deschide pe 15 decembrie hidrocentrala de la Bretea, o investiție de 58 milioane euro
scris 29 nov 2017

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, va inaugura pe 15 decembrie hidrocentrala de la Bretea, în județul Hunedoara, de pe râul Strei, după o investiție de 58 milioane euro.

”Este prima centrală făcută printr-o ivestiție publică după mulți ani”, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea, pentru News.ro.

Hidrocentrala va avea o putere instalată de 12 MW.

BERD intră în acționariatul companiei Black Sea Oil & Gas, controlată de unul dintre cele mai mari grupuri de investiții și care se pregătește de extracția de gaze din Marea Neagră CITEȘTE ȘI BERD intră în acționariatul companiei Black Sea Oil & Gas, controlată de unul dintre cele mai mari grupuri de investiții și care se pregătește de extracția de gaze din Marea Neagră

Compania a realizat în primele nouă luni ale anului un profit brut de 1,19 miliarde lei, raportat la o cifră de afaceri de 2,41 miliarde lei.

De asemenea, Ministerul Energiei a pregătit un proiect de lege de prin care vrea să listeze 10% din societate.

Anul trecut, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,36 miliarde lei, raportat la venituri totale de 3,39 miliarde lei.

Compania are circa 3.300 de angajați.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hidrocentrala de la bretea
hidroelectrica