Hidroelectrica pregătește investiții de peste 128 milioane lei în baraje de la Porțile de Fier

Hidroelectrica pregătește investiții de peste 128 milioane lei în baraje de la Porțile de Fier
scris 28 iul 2019

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din România, vrea să investească 128 milioane lei, fără TVA, în modernizarea instalațiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice și în instalația de acționare hidraulică aferentă barajelor Porțile de Fier I și Gogoșu.

Subiectul urmează să fie aprobat în Adunarea Generală a Acționarilor din 13 august, arată news.ro.

Investiția aferentă barajului deversor Porțile de Fier I se ridică la 77,62 milioane lei, fără TVA, în timp ce investiția de la barajul deversor Gogoșu este de 50,2 milioane lei.

Energia electrică de pe piața spot din România - printre cele mai scumpe din Europa la finalul săptămânii trecute CITEȘTE ȘI Energia electrică de pe piața spot din România - printre cele mai scumpe din Europa la finalul săptămânii trecute

Compania și-a planificat pentru 2019 cheltuieli cu investițiile în sumă de 532,03 milioane lei.

Hidroelectrica estimează pentru acest an venituri totale de 3,51 miliarde lei, la un profit net de aproape 824 milioane lei.

Hidroelectrica are circa 3.500 de salariați. Este companie controlată de statul român, în proporție de 80%, prin Ministerul Energiei, celălalt acționar fiind Fondul Proprietatea. Compania exploatează un număr de 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6.116 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidrolectrica
baraj