MetalNRG, în proces de due diligence la o companie de petrol și gaze din România, prelungește acordul de exclusivitate

MetalNRG, în proces de due diligence la o companie de petrol și gaze din România, prelungește acordul de exclusivitate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mar 2020

Compania britanică MetalNRG, aflată într-un proces de due diligence în vederea achiziției unei participații majoritare la o companie de petrol și gaze din România, a prelungit perioada de negocieri exclusive cu proprietarul firmei românești și a anunțat că este aproape de semnarea unui acord pentru finanțarea investiției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

MetalNRG, companie specializată în achiziții de companii și proiecte din domeniul resurselor naturale, a anunțat, în noiembrie, că poartă negocieri exclusive pentru preluarea, împreună cu un partener din Londra, a unei participații de 75% din acțiunile unei companii de petrol și gaze din România.

Procedura de due diligence la compania românească trebuia să se încheie pe 28 februarie, însă părțile au convenit să extindă perioada de exclusivitate până la finele lunii martie.

România pare a fi paradisul hoților de curent. Schimbare pregătită - Racordarea la rețeaua de electricitate va fi permisă și în absența unui act de proprietate sau a unui contract de închiriere CITEȘTE ȘI România pare a fi paradisul hoților de curent. Schimbare pregătită - Racordarea la rețeaua de electricitate va fi permisă și în absența unui act de proprietate sau a unui contract de închiriere

MetalNRG nu a dezvăluit numele partenerului și nici compania românească vizată de eventuala tranzacție, precizând doar că aceasta deține 100% dintr-o concesiune de hidrocarburi în România, valabilă până în 2034.

“S-au înregistrat progrese în privința procesului de due diligence. Din ce am constat până în prezent, (investiția) se înscrie în strategia companiei de a căuta proiecte ce oferă costuri mici de achiziție, fluxuri de numerar timpurii și oportunități de explorare”, potrivit companiei britanice.

În paralel, compania a anunțat că poartă discuții în vederea contractării unei linii de credit “optime” pentru finanțarea tranzacției.

MetalNRG, companie listată la bursa din Londra, deține active evaluate la 934.000 de lire sterline (aproape 1,1 milioane euro), având acțiuni la mai multe proiecte miniere din SUA, Australia și Kîrghîstan.

viewscnt
Afla mai multe despre
metalnrg
companie petrol gaze
concesiune petroliera
achizitie
due diligence
negocieri exclusive