Ministerul Energiei vrea să aleagă membri provizorii în consiliul Nuclearelectrica prin metoda votului cumulativ

Ministerul Energiei vrea să aleagă membri provizorii în consiliul Nuclearelectrica prin metoda votului cumulativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2017

Ministerul Energiei, acționar majoritar al producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, vrea ca membrii provizorii ai Consiliului de Administrație al societății să fie aleși prin metoda votului cumulativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Energiei a cerut astfel completarea convocatorului pentru Adunarea Generală Ordinară și Extraordinară din 20 decembrie, arată un raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este ”stabilirea duratei mandatului membrilor provizorii de patru luni începând cu data de 28 decembrie 2017 sau până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor, în conformitate cu prevederile Ordonantei de urgență a Guvernului nr. 109/2011, aprobată prin Legea nr.111/2016, cu modificările și completările ulterioare, dacă selecția se finalizează înainte de termenul menționat”, scrie News.ro.

ANALIZĂ Prețul gazelor din România și UE crește considerabil în decembrie ca urmare a scumpirii importurilor cauzate de deficitul de GNL și de stocurile reduse din Europa CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Prețul gazelor din România și UE crește considerabil în decembrie ca urmare a scumpirii importurilor cauzate de deficitul de GNL și de stocurile reduse din Europa

Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni ale acestui un profit net de 225,28 milioane lei, în creștere cu 120% față de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.

Veniturile din exploatare s-au ridicat în perioada menționată la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% în creștere față de primele nouă luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei).

Producția de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfârșitul lunii septembrie 2016.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,24 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
nuclearelectrica