Ministrul Energiei: Suspectăm un cartel între furnizorii de electricitate, nu au achiziționat electricitatea pentru populație la cele mai mici costuri posibile

Ministrul Energiei: Suspectăm un cartel între furnizorii de electricitate, nu au achiziționat electricitatea pentru populație la cele mai mici costuri posibile
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2021

Ministerul Energiei suspectează o înțelegere ilegală de tip cartel între furnizorii de energie, întrucât aceștia nu au achiziționat electricitatea pentru populație la cele mai mici costuri posibile, a declarat ministrul de resort, Virgil Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul a arătat că prețurile încă nu s-au așezat în piață după liberalizarea de la 1 ianuarie, iar furnizorii mizau pe faptul că autoritățile vor reveni la prețurile reglementate și nu au achiziționat energia pentru semestrul al doilea al anului, scrie Agerpres.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

"Acum s-a întâmplat un fenomen ciudat și o să am o discuție și cu ANRE și cu Consiliul Concurenței, fenomen pe care l-am observat, l-am discutat și cu producătorii: nu și-au achiziționat domnii furnizori energie electrică pentru semestrul al doilea. S-au gândit că poate liberalizarea nu va fi până la capăt, că poate ne întoarcem la reglementat. O să vedem măsura în care această lipsă a achiziției dinainte a energiei electrice în semestrul doi nu e cumva o înțelegere între ei, un cartel. Am discutat cam cu toți producătorii și toți mi-au zis că nu au avut aceste contracte, că nu au venit furnizorii. Cred că s-au așteptat să dau înapoi cu liberalizarea. Nu. Liberalizarea, am dat drumul la ea, se vor așeza prețurile", a spus Virgil Popescu.

În privința gazelor din Marea Neagră, Romgaz și ministerul au semnale pozitive din partea Exxon privind preluarea pachetului de 50% din proiectul Neptun Deep, iar negocierile merg mai departe, urmând ca Legea offshore să fie modificată în Parlament.

Popescu a arătat că România va închide definitiv toate minele de huilă până în 2030

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
electricitate
cartel