Nuclearelectrica distribuie dividende de 1,3 miliarde lei. Câți bani vin la buget

Nuclearelectrica distribuie dividende de 1,3 miliarde lei. Câți bani vin la buget
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2023

Operatorul centralei nuclear-electrice de la Cernavodă vizează acordarea unui dividend cu randament de 8,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV îi va aduce împreună, în Maratonul Economia Verde, programat pentru 28 martie,  pe cei mai importanți jucători din industriile care au făcut pași importanți în trecerea la economia verde și care au adoptat sustenabilitatea ca strategie majoră a companiei pe care o reprezintă.

Vor participa atât miniștrii Economiei și Mediului, cât și oficiali din Ministerul Energiei și marii jucători din domeniu.

Maratonul va fi organizat cu sprijinul Environ, Tinmar Energy, Transgaz, ING, ACUE, Bursa de Valori București, Romgaz, Electrica Furnizare.

Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica (SNN) a convocat pentru 26-27 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând un punct care prevede alocarea a aproape jumătate din profitul net de 2,73 miliarde lei sub formă de dividende.

Suma care ar urma să fie distribuită către acțioanri se ridică la 1,28 miliarde lei. Nu mai puțin de 1,06 miliarde lei ar urma să fie încasați la data plății, de 23 iunie, de statul român, prin Minsterul Energiei, care este acționar majoritar cu o participație de 82,50% din titluri.

Aport de numerar slab în majorarea de capital de la Oil Terminal în care statul a venit cu terenurile CITEȘTE ȘI Aport de numerar slab în majorarea de capital de la Oil Terminal în care statul a venit cu terenurile

Dividendul brut este de 4,25407469 lei/acțiune și, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 45,90 lei/acțiune, de la BVB al titlurilor Nuclearelectrica, oferă acționarilor un randament de 8,53%.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
bvb
bursa
dividende
ministerul energiei