Nuclearelectrica plătește Apelor Române 60 milioane lei pentru folosirea apei din Dunăre

Nuclearelectrica plătește Apelor Române 60 milioane lei pentru folosirea apei din Dunăre
scris 24 dec 2017

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a încheiat un contract în valoare de 59,92 milioane lei pentru ”utilizarea/exploatarea resurselor de apă de suprafață și/sau subterane - utilizare apă din Dunăre” pentru cele două reactoare ale centralei în anul 2018.

Termenul de plată este 30 zile de la data emiterii facturii în original, iar penalitățile sunt de 0,01 % pe zi de întârziere, scrie News.ro.

De asemenea, Nuclearelectrica a încheiat un contract și cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile în valoare de 1,06 milioane lei pentru ”servicii de tranzitare apă de răcire”, în anul viitor. În acest caz, penalitățile stipulate sunt de 0,06 % pe zi de întârziere.

Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni ale acestui un profit net de 225,28 milioane lei, în creștere cu 120% față de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.

Transelectrica a crescut cu 28% tariful pentru serviciile tehnologice de sistem, ca să recupereze din pierderi. Prețul final al energiei livrate consumatorului casnic crește cu circa 0,6% CITEȘTE ȘI Transelectrica a crescut cu 28% tariful pentru serviciile tehnologice de sistem, ca să recupereze din pierderi. Prețul final al energiei livrate consumatorului casnic crește cu circa 0,6%

Veniturile din exploatare s-au ridicat în perioada menționată la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% în creștere față de primele nouă luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei).

Producția de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfârșitul lunii septembrie 2016.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,16 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica