Oil Terminal Constanța are un nou președinte al consiliului de administrație

Oil Terminal Constanța are un nou președinte al consiliului de administrație
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2022

Cristian-Florin Gheorghe a fost numit președinte al consiliului de administrație al Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta a mai ocupat și în trecut această funcție, scrie News.ro.

Țările europene sunt pe cale să își atingă obiectivul de umplere a depozitelor de gaze până la începutul iernii, dar costul va fi de peste 50 de miliarde de euro CITEȘTE ȘI Țările europene sunt pe cale să își atingă obiectivul de umplere a depozitelor de gaze până la începutul iernii, dar costul va fi de peste 50 de miliarde de euro

”Societatea Oil Terminal SA informează acționarii cu privire la faptul că, în cadrul ședintei Consiliului de Administrație desfășurată în data de 04.08.2022, administratorii societății au ales în calitate de președinte al Consiliului de Administratie, pe Gheorghe Cristian-Florin, in conformitate cu prevederile art. 18 alin. 5 din actul constitutiv și au stabilit componența comitetelor consultative ce vor funcționa în cadrul Consiliului de Administrație astfel: Comitetul de Audit: Ungur Ramona – președinte, Teșeleanu George – membru, Lazariu Dragoș- Ciprian – membru, Comitetul de Nominalizare și Remunerare: Andrei Ovidiu – președinte, Nicolae Emilian – membru, Micu Ionuț- Stelian – membru”, arată un anunț al companiei.

Statul român reprezentat prin Ministerul Energiei este principalul actionar și deține 59,62% din capitalul social.

Compania are circa 950 de angajați.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 95,22 milioane lei.

Compania a înregistrat un profit net de 11,52 milioane de lei în primele trei luni din acest an, la venituri de 60,3 milioane lei.

Oil Terminal Constanța are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi și este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea țițeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide și alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export și tranzit.

Principalii competitori pe piață internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galați, Frial SA Constanța și Minmetal SA Constanța. Principalii competitori pe piața externă sunt: terminalul portului Omisalje din Croația, care a preluat în totalitate tranzitul de țiței către Serbia, și terminalul Reni.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal constanța
cristian-florin gheorghe