OMV a finalizat vânzarea benzinăriilor din Germania pentru 485 de milioane de euro

OMV a finalizat vânzarea benzinăriilor din Germania pentru 485 de milioane de euro
scris 3 mai 2022

Compania britanică EG Group și grupul OMV au finalizat o tranzacție din 2020 care prevede vânzarea a 285 de benzinării OMV din sudul Germaniei către EG Group pentru suma de 485 de milioane de euro, a anunțat acționarul majoritar de la OMV Petrom într-un comunicat de presă.

Cele 285 benzinării OMV sunt concentrate în regiunile Bavaria și Baden-Wurttemberg având un grad limitat de integrare cu rafinăria OMV din Burghausen (Germania), care este specializată pe produse petrochimice. În conformitate cu termenii tranzacției, EG Group va prelua și datoriile benzinăriilor OMV, ceea ce ridică valoarea totală a afacerilor preluate la 614 milioane de euro, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România - Nu am găsit căi să aducem străini CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România - Nu am găsit căi să aducem străini

"Vânzarea benzinăriilor OMV din Germania va aduce o reducere a datoriilor cu aproximativ o jumătate de miliard de euro pentru OMV. Aceasta înseamnă realizarea cu succes a unui pas important în programul OMV de vânzare a unor active", a informat grupul austriac într-un comunicat de presă.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
benzinarii