OMV, ADNOC și Occidental vor explora zăcămintele offshore de țiței și gaze naturale din Abu Dhabi

OMV, ADNOC și Occidental vor explora zăcămintele offshore de țiței și gaze naturale din Abu Dhabi
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2016

Grupul energetic austriac OMV a anunțat duminică semnarea unui program pe patru ani privind evaluarea unor zăcăminte offshore de țiței și gaze naturale din Abu Dhabi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul a fost semnat cu Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) și compania americană Occidental Petroleum, a precizat OMV.

Zăcămintele care vor fi analizate prin foraje și studii de inginerie seismică includ zonele Ghasha și Hail.

OMV colaborează deja cu ADNOC la evaluarea zăcământului Shuwaihat.

Noul directorul general al OMV, Rainer Seele, își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția spre Rusia și spre Emiratele Arabe Unite (UAE) pentru viitoarea producție. Holdingul austriac de stat OIAG și fondul de stat International Petroleum Investment Company (IPIC) din Abu Dhabi au un pact al acționarilor prin care cele două entități controlează pachetul majoritar de acțiuni la OMV. OIAG deține 31,5% din acțiunile OMV, iar IPIC 24,9%.

EXCLUSIV Plata CASS de către persoanele fără venituri devine opțională. Dacă au primit decizii de impunere trebuie să ceară desființarea lor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Plata CASS de către persoanele fără venituri devine opțională. Dacă au primit decizii de impunere trebuie să ceară desființarea lor

Potrivit directorului general de la OMV, costurile de producție ale grupului austriac pe segmentul upstream sunt cu peste 10% mai mari decât cele ale concurenților. De aceea, Seele vrea să promoveze o creștere mai puternică în regiunile cu costuri de producție reduse. "Acestea sunt Orientul Mijlociu cu Abu Dhabi și Iran, precum și Rusia. În aceste regiuni putem face afaceri solide chiar și dacă prețul petrolului scade la 15-20 de dolari", a declarat recent Rainer Seele.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al Petrom, cu o participație de 51,01%. Ministerul Economiei deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 18,99%, iar restul de 9,357% este deținut de alți acționari.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol și gaze, cu activități în sectoarele Explorare și Producție, Rafinare și Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale și Energie.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
adnoc
occidental petroleum
abu dhabi