OPCOM bate palma cu Nasdaq pentru implementarea unei noi tehnologii de piață

OPCOM bate palma cu Nasdaq pentru implementarea unei noi tehnologii de piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2018

OPCOM a semnat un acord cu operatorul bursier american Nasdaq pentru implementarea unui nou motor de corelare și o nouă tehnologie pentru decontarea/compensarea tranzacțiilor cu ajutorul arhitecturii Nasdaq Financial Framework. Este cel de-al doilea acord dintre cei doi operatori bursieri din ultimii 14 ani.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

OPCOM va valorifica funcționalitatea modulară a Nasdaq Financial Framework pentru a oferi servicii suplimentare membrilor și clienților, au anunțat cele două companii.

“Din punctul de vedere al infrastructurii critice pentru piața de energie și de capital din România,  OPCOM a demonstrat o deosebită implicare în ceea ce privește investițiile în tehnologia utilizată și în operare. Prin utilizarea tehnologiilor de tranzacționare și de compensare/decontare ale Nasdaq Financial Framework, OPCOM își poate dezvolta și extinde cu usurință domeniul activitații și randamentul proceselor”, spune James Martin, director regional, EMEA, Market Technology, Nasdaq.

Federația Patronală Petrol și Gaze dezaprobă decizia ANRM de stabilire a prețului de referință la gaze naturale calculat în funcție de prețurile de tranzacționare de pe hub-ul CEGH din Viena CITEȘTE ȘI Federația Patronală Petrol și Gaze dezaprobă decizia ANRM de stabilire a prețului de referință la gaze naturale calculat în funcție de prețurile de tranzacționare de pe hub-ul CEGH din Viena

“Din 2005, platforma OPCOM a funcționat pe tehnologia Nasdaq, care a susținut de-a lungul anilor mai multe mecanisme de piață implementate de OPCOM. În plus, parteneriatul dintre Nasdaq și OPCOM a adus plus valoare pe piața de energie din România”, a spus și directorul general al OPCOM, Victor Ionescu.

Nasdaq este un furnizor global de top în domeniul serviciilor de tranzacționare, compensare/decontare, al tehnologiei bursiere, precum și al listării bursiere pentru companii din domeniul informării și cel public.

Tehnologiile Nasdaq pentru infrastructura pieței, inclusiv sistemele de tranzacționare, de evaluare a riscului în timp real, de indexare a datelor, de decontare/compensare, CSD-uri și pentru sisteme de supraveghere a pieței sunt operate în cadrul a peste 100 de medii de tranzacționare, de către autorități de reglementare, case de compensare și depozitari centrali de valori mobiliare din America, Europa, Asia, Australia, Africa, Orientul Mijlociu și Caraibe.

viewscnt
Afla mai multe despre
opcom
nasdaq
acord
tehnologie piata
parteneriat