OPEC și-a redus estimările referitoare la cererea de petrol din acest an și din 2021

OPEC și-a redus estimările referitoare la cererea de petrol din acest an și din 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2020

OPEC și-a revizuit, miercuri, estimările referitoare la cererea de petrol pentru restul anului și din 2021, citând perspectiva economică sub așteptări și creșterea numărului cazurilor de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În raportul lunar care este urmărit îndeaproape de piețe, OPEC anticipează că cererea de petrol la nivel mondial se va contracta în 2020 cu aproximativ 9,8 milioane de barili pe zi, în termeni anuali. Estimarea este o revizuire în scădere a cererii cu 0,3 milioane de barili comparativ cu luna trecută, scrie News.ro.

Tranzacții în regenerabile cu nume \ CITEȘTE ȘI Tranzacții în regenerabile cu nume "old school" românești: olandezii care promiteau să-și "înverzească" țara cu vânt din România au vândut unui "guru" britanic ecologist, expert în statistică și pariuri sportive

Pentru anul viitor, OPEC anticipează o accelerare a cererii de petrol cu 6,2 milioane de barili, în termeni anuali, ceea ce înseamnă o revizuire în sens negativ cu 0,3 milioane de barili față de estimarea din octombrie.

Organizația și-a redus în mod constant perspectiva referitoare la cererea din 2021, de la un nivel inițial de 7 milioane de barili, în luna iulie.

”Aceste revizuiri în scădere iau în considerare ajustările negative ale perspectivei economice pentru economiile din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, din cauza măsurilor de combatere a răspândirii Covid-19 și a impactului advers avut asupra transporturilor și cererii de carburanți industriali până la jumătatea anului 2021”, arată raportul OPEC.

Raportul a fost publicat înaintea reuniunii din perioada 30 noiembrie-1 decembrie a OPEC și a aliaților din afara organizației, la care se va discuta despre următoarea fază a politicii privind producția de petrol.

Alianța, cunoscută sub numele de OPEC+, care include și Rusia, a convenit o reducere record a producției de petrol, cu 9,7 milioane de barili de petrol pe zi, începând cu data de 1 mai. În luna august, reducerea a fost revizuită la 7,7 milioane de barili de petrol pe zi, o măsură asemănătoare urmînd să fie luată la începutul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol