Petrolul scade puternic, pe fondul reducerii apetitului pentru active riscante și al indiciilor că Libia ar putea majora producția

Petrolul scade puternic, pe fondul reducerii apetitului pentru active riscante și al indiciilor că Libia ar putea majora producția
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 feb 2019

Cotațiile petrolului înregistrează corecții de peste 2% în tranzacțiile de joi, pe fondul scăderii apetitului pentru activele riscante, al aprecierii dolarului și al informațiilor că Libia ar putea majora producția în perioada următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 19:30, barilul de Brent era cotat la 60,98 dolari, în scădere cu 2,73% față de referință. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) se tranzacționa la 52,15 dolari/baril, în coborâre cu 3,44% față de prețul de la 54,01 dolari/baril la care a închis miercuri.

Ieftinirea cotațiilor a fost provocată de “un nou val de vânzări pe activele considerate riscante, după ce Comisia Europeană a redus puternic prognozele privind creșterea economiilor din zona euro în 2019 și 2020, alimentând îngrijorările legate de încetinirea economiei globale”, potrivit analiștilor băncii indiene ICICI Bank, citați de MarketWatch.

OMV, mesaj către investitori: Situația politică de la București ne îngrijorează mai mult decât plafonarea prețului la gaze. Gazele din Marea Neagră sunt destinate Europei, nu doar României CITEȘTE ȘI OMV, mesaj către investitori: Situația politică de la București ne îngrijorează mai mult decât plafonarea prețului la gaze. Gazele din Marea Neagră sunt destinate Europei, nu doar României

Totodată, informațiile din presă potrivit cărora Libia ar putea relua în curând producția de petrol în Sharara, după preluarea controlului asupra regiunii de către un general al armatei, pun presiune suplimentară asupra prețurilor. Activitățile de producție din Sharara au fost oprite în 2018, în urma ocupării câmpului petrolier de către protestari înarmați.

Reluarea operațiunilor ar putea submina eforturile OPEC de a reduce producția cartelului, în condițiile în care Sharara poate pompa până la 315,000 de barili de petrol pe zi.

La evoluția prețurilor contribuie și raportul de miercuri al Administrației americane pentru Informații în Energie (EIA), potrivit căruia stocurile de petrol din SUA au crescut cu 1,3 milioane de barili în săptămâna încheiată la 1 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
preturi
libia
productie