Președintele grupului chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, investigat pentru presupuse infracțiuni economice. China Energy vrea să preia și CME, proprietarul Pro TV

Președintele grupului chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, investigat pentru presupuse infracțiuni economice. China Energy vrea să preia și CME, proprietarul Pro TV
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2018

Președintele companiei CEFC China Energy, un grup chinez care în luna decembrie 2016 a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, fostul Rompetrol, este investigat de autoritățile chineze pentru presupuse infracțiuni economice, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ye Jianming a fost reținut înainte de sărbătoarea Anului nou lunar, care a început în data de 16 februarie, a informat o sursă fără a preciza care sunt autoritățile implicate sau dacă investigația continuă. Informația a fost confirmată și de revista chineză Caixin.

O companie spaniolă a construit un smartphone pentru copii, care poate fi controlat de la distanță de părinți CITEȘTE ȘI O companie spaniolă a construit un smartphone pentru copii, care poate fi controlat de la distanță de părinți

În context, acțiunile companiilor care fac parte din grupul CEFC au înregistrat scăderi puternice la bursele din Hong Kong, Singapore și Shenzhen iar tranzacționarea unor obligațiuni a fost suspendată la Bursa de la Shanghai, scrie Agerpres.

Grupul chinez s-a aliat în decembrie cu grupul financiar ceh Penta Investments pentru a prelua Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner.

CEFC este una dintre cele mai dinamice companii private din China. În 2014, compania a fost inclusă în lista Global Fortune 500 pe locul 349. CEFC își desfășoară activitatea în domeniile energetic, financiar și investiții.

Companie de rading în energie condusă de o persoană de 40 de ani, CEFC este implicată în comerț cu petrol și concesiuni petroliere, din care a obținut în numai 4 ani venituri echivalente cu peste 38 miliarde dolari, deși compania este una cu profil financiar. CEFC are operațiuni în 15 țări și peste 20.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
cefc china energy
kmg international