Președintele Iohannis a promulgat Legea care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei

Președintele Iohannis a promulgat Legea care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2017

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finalul lunii iunie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a emis acordul de principiu pentru achiziționarea pachetului de acțiuni deținut de Ministerul Energiei și de compania de stat Romgaz, controlată de minister, la ELCEN. Ministerul Energiei deține 97,5% din capitalul ELCEN, iar Romgaz – restul de 2,5%.

Pe 30 iunie, primarul general Gabriela Firea declara că municipalitatea Capitalei va cumpăra ELCEN la valoarea nominală a acțiunilor companiei, de 10 lei/titlu, înscrisă în actul constitutiv al acesteia, adică cu un preț total de 715,83 milioane lei.

Șantierul naval din Mangalia a fost cumpărat de Damen, proprietarul șantierului din Galați CITEȘTE ȘI Șantierul naval din Mangalia a fost cumpărat de Damen, proprietarul șantierului din Galați

Declarații similare fuseseră făcute anterior și de reprezentanți ai Guvernului. Tot Firea spunea, la finalul lunii iunie, că prețul de cumpărare va fi plătit de bugetul local al Capitalei în rate, eșalonate pe 5 ani.

Guvernul nu este însă la fel de generos și vrea ca ratele să se poată întinde pe o perioadă de cel mult 3 ani. Mai mult, în caz de plată eșalonată, Primăria Capitalei va trebui să dea un avans de 30% din prețul total. În varianta vânzării integrale a ELCEN la valoarea nominală a acțiunilor, asta ar însemna o obligație de plată imediată pentru Primărie de circa 214,7 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elcen
klaus iohannis