Prețurile petrolului au crescut cu circa 1%, piața anticipând că OPEC va reduce livrările spre sfârșitul anului

Prețurile petrolului au crescut cu circa 1%, piața anticipând că OPEC va reduce livrările spre sfârșitul anului
scris 19 nov 2018

Prețurile petrolului au crescut luni cu circa 1%, piața anticipând că principalul exportator, Arabia Saudită, va convinge OPEC să reducă livrările spre sfârșitul acestui an, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent cu livrare peste o lună este în urcare cu 0,9% față de închiderea precedentă, la 67,36 dolari pe Baril, scrie News.ro.

Prețul petrolului  West Texas Intermediate (WTI) este în urcare cu 1,3%, la 57,17 dolari pe baril.

DOCUMENT Petrochimiștii pot deveni noii \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Petrochimiștii pot deveni noii "IT-iști" ai României. Ce reduceri de impozite îi sunt propuse industriei pentru a consuma gazele din Marea Neagră

”Prețurile petrolului continuă să își revină...în condițiile în care piața va urmări cu atenție un posibil impact al reducerii livrărilor”, a declarat Sukrit Vijayakar, director al firmei de consultanță Trifecta din India.

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), condusă de facto de Arabia Saudită, dorește reducerea livrărilor de petrol cu 1-1,4 milioane de bari pe zi, pentru a le ajusta la încetinirea creșterii cererii și a preveni o ofertă excedentară.

În pofida creșterii de luni, prețurile țițeiului sunt mai mici cu aproape 25% sub maximele recente, atinse la începutul lunii octombrie, din cauza creșterii ofertei și încetinirii avansului cererii.

Aceste evoluții au apărut parțial după ce Washingtonul a permis unor clienți importanți ai Iranului, majoritatea din Asia, derogări de la sancțiunile reimpuse Teheranului în noiembrie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
opec