Prețurile petrolului au scăzut la minimele ultimelor trei luni din cauza creșterii producției în SUA

Prețurile petrolului au scăzut la minimele ultimelor trei luni din cauza creșterii producției în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2017

Prețurile petrolului au scăzut luni la minimele ultimelor trei luni, din cauza creșterii producției în SUA, în pofida eforturilor OPEC de reducere a livrărilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent, de referință la Londra, a coborât cu 0,8%, la 50,98 dolari pe baril, cel mai scăzut nivel atins după 30 noiembrie. În ședința de vineri, petrolul Brent a închis în declin cu 1,6%, la 51,37 dolari pe baril, scrie News.ro.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a scăzut cu 0,9%, la 48,04 dolari pe baril, și acesta fiind cel mai redus nivel de după 30 noiembrie.

Petrolul Brent se îndreaptă spre al cincilea declin zilnic consecutiv, respectiv cea mai lungă evoluție negativă după o scădere de șase zile încheiată pe 4 noiembrie anul trecut.

În actuala serie de scăderi zilnice, prețul petrolului Brent s-a redus cu 8,8%, aceasta fiind cea mai slabă performanță consemnată după iunie 2016.

Petrolul WTI este pe cale să scadă pentru a șase zi consecutiv, perioadă în care cotația s-a redus cu 9,8%.

Circa 250.000 de turiști din America de Nord sunt așteptați în România în acest an. Care sunt cele mai populare destinații CITEȘTE ȘI Circa 250.000 de turiști din America de Nord sunt așteptați în România în acest an. Care sunt cele mai populare destinații

Declinul este provocat de creșterea numărului de exploatări active de țiței în Statele Unite și de nivelul record atind de stocurile americane, cel mai mare consumator de petrol din lume.

Statele OPEC și alți producători importanți de petrol, între care Rusia, au convenit în noiembrie 2016 să reducă producția de țiței cu aproape 1,8 milioane de barili pe zi în prima jumătate a acestui an.

În SUA însă, stocurile de petrol au crescut săptămâna trecută cu 8,2 milioane de barili.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret petrol
opec