Prețurile petrolului cresc, susținute de intenția Arabiei Saudite și Rusiei de extindere a reducerii producției

Prețurile petrolului cresc, susținute de intenția Arabiei Saudite și Rusiei de extindere a reducerii producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2017

Prețurile petrolului au urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, după ce miniștrii Energiei din Arabia Saudită și Rusia au anunțat că sprijină prelungirea acordului de reducere a producției timp de nouă luni, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului WTI, de referință pe piața americană, cu livrare în iunie, a crescut cu până la 86 de cenți, la 48,7 dolari pe baril, în timpul tranzacțiilor electronice din New York, revenind ulterior la 48,58 dolari pe baril, la Hong Kong, scrie News.ro.

Prețul petrolului Brent, cu livrare în iulie, a avansat cu până la 85 de cenți, respectiv cu 1,7%, la 51,69 dolari pe baril, la bursa din Londra.

Macron ar putea reduce participațiile Guvernului francez la Renault, Orange și Engie CITEȘTE ȘI Macron ar putea reduce participațiile Guvernului francez la Renault, Orange și Engie

Statele OPEC au convenit în noiembrie să reducă producția cu 1,2 milioane de barili pe zi, iar alți producători din afara organizației, inclusiv Rusia, au decis în decembrie să contribuie la reduceri cu alte 600.000 de barili pe zi.

În Statele Unite însă, numărul patformelor petroliere a crescut pentru a 17-a săptămână consecutiv, la 712, cel mai ridicat ninivel atins din aprilie 2015, potrivit datelor de vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
productuie
arabia saudita