Prețurile petrolului scad din cauza riscurilor privind cererea și atenuarea îngrijorării legată de livrările Arabiei Saudite

Prețurile petrolului scad din cauza riscurilor privind cererea și atenuarea îngrijorării legată de livrările Arabiei Saudite
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2019

Prețurile petrolului sunt în scădere, vineri, din cauza riscurilor economice care pot influența negativ cererea și a atenuării îngrijorării legată de livrările Arabiei Saudite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a anunțat vineri că ar putea reduce estimărle referitoare la creșterea cererii de petrol la nivel mondial, pentru 2019 și 2020, dacă economia globală va încetini în continuare, scrie News.ro.

”Va depinde de economia mondială. Dacă economia mondială va încetini, existând deja unele semne, am putea reduce așteptările referitoare la cererea de petrol”, a declarat directorul general al AIE, Fatih Birol.

Guvernul va putea transfera centralele ELCEN Primăriei Capitalei dacă le va prelua în contul datoriilor bugetare ale companiei. Se vrea și salvarea minelor de cărbune. Detalii - anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Guvernul va putea transfera centralele ELCEN Primăriei Capitalei dacă le va prelua în contul datoriilor bugetare ale companiei. Se vrea și salvarea minelor de cărbune. Detalii - anunțate la Profit Energy.forum

În China, a doua mare economie a lumii și cel mai mare importator de țiței, companiile industriale au raportat scăderea profiturilor în august, o inversare a creșterii consemnate în iulie, din cauza cererii interne slabe și a războiului comercial cu Statele Unite.

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, este în declin cu 0,9% față de închiderea de joi, la 62,19 dolari pe baril.

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 0,5%, la 56,11 dolari pe baril.

Reluarea rapidă a producției de petrol în Arabia Saudită, la mai puțin de două săptămâni de la atacurile din 14 septembrie împotriva instalațiilor majore de producție, a redus primele de risc și a determinat scăderea prețurilor, potrivit analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
arabia saudita