Producția de energie nucleară a ajuns la un maximum istoric, dar dezvoltarea stagnează

Producția de energie nucleară a ajuns la un maximum istoric, dar dezvoltarea stagnează
scris 25 sep 2019

Capacitățile de producție a energiei nucleare au atins un maximum istoric pe plan mondial, însă numărul de proiecte noi în domeniu este redus, arată un studiu publicat marți.

Conform rezultatelor World Nuclear Industry Status Report (raportul anual privind starea industriei nucleare în lume) pe 2018, preluate de AFP, capacitatea operațională a centralelor nucleare a ajuns la 370 de gigawați, peste maximul precedent de 368 GW în 2006, scrie Agerpres.

Democrații anunță declanșarea procedurii de destituire a lui Trump CITEȘTE ȘI Democrații anunță declanșarea procedurii de destituire a lui Trump

Pe de altă parte, în 2018, în întreaga lume au început să funcționeze doar nouă reactoare noi - șapte în China și două în Rusia. Ulterior, în primul semestru din 2019, au fost date în exploatare alte patru, dintre care două în China.

Numărul total de reactoare nucleare funcționale din întreaga lume a ajuns astfel la 417, în 31 de țări, la începutul semestrului al doilea al acestui an. În 1989, erau înregistrate 418 reactoare, însă puterea lor medie era mai mică.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
energie nucleara
world nuclear industry status report