Producția de energie nucleară a ajuns la un maximum istoric, dar dezvoltarea stagnează

Producția de energie nucleară a ajuns la un maximum istoric, dar dezvoltarea stagnează
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2019

Capacitățile de producție a energiei nucleare au atins un maximum istoric pe plan mondial, însă numărul de proiecte noi în domeniu este redus, arată un studiu publicat marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform rezultatelor World Nuclear Industry Status Report (raportul anual privind starea industriei nucleare în lume) pe 2018, preluate de AFP, capacitatea operațională a centralelor nucleare a ajuns la 370 de gigawați, peste maximul precedent de 368 GW în 2006, scrie Agerpres.

Democrații anunță declanșarea procedurii de destituire a lui Trump CITEȘTE ȘI Democrații anunță declanșarea procedurii de destituire a lui Trump

Pe de altă parte, în 2018, în întreaga lume au început să funcționeze doar nouă reactoare noi - șapte în China și două în Rusia. Ulterior, în primul semestru din 2019, au fost date în exploatare alte patru, dintre care două în China.

Numărul total de reactoare nucleare funcționale din întreaga lume a ajuns astfel la 417, în 31 de țări, la începutul semestrului al doilea al acestui an. În 1989, erau înregistrate 418 reactoare, însă puterea lor medie era mai mică.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie nucleara
world nuclear industry status report