Proiecte de 700 de milioane de euro în domeniul energiei solare, finanțate de Franța

Proiecte de 700 de milioane de euro în domeniul energiei solare, finanțate de Franța
scris 11 mar 2018

Președintele francez Emmanuel Macron a promis sute de milioane de euro pentru proiecte ce implică energia solară în țări în curs de dezvoltare, după ce lideri ai lumii s-au întâlnit în India pentru a promova investiții în energia regenerabilă.

Franța va aloca economiilor emergente o sumă suplimentară - 700 de milioane de euro, prin împrumuturi și donații - până în 2022 pentru proiecte ce au la bază energia solară, scrie AFP, preluată de News.ro. Franța și-a luat deja angajamentul că va oferi 300 de milioane de euro inițiativei, când a fondat cu India o alianță globală în 2015 pentru a debloca finanțări pentru proiecte de energie solară. „Trebuie să înlăturăm toate obstacolele și să ne dezvoltăm”, a spus președintele Franței Emmanuel Macron la deschiderea International Solar Alliance de duminică, de la New Delhi.

Prim-ministrul indian Narendra Modi - care și-a luat angajamentul să reducă emisiile de carbon din India - a spus: „Trebuie să ne asigurăm că o tehnologie mai bună și cu un preț accesibil va fi disponibilă pentru toți”. La întâlnire au participat investitorii și lideri mondiali din aproximativ 20 de state africane.

India, cu o populație de 1,25 de miliarde, este al treilea cel mai mare poluator din lume. A cunoscut o creștere importantă a sectorului de energie solară și este pe cale să devină una dintre cele mai mari piețe de energie curată din lume.

Oficialii au promis la summitul de la Paris din 2015 ca, până în 2030, 40% din energie să provină din surse regenerabile. Emmanuel Macron se află într-o vizită de trei zile în India, unde duminică va vizita împreună cu soția lui monumentul Taj Mahal, iar luni, împreună cu Modi va inaugura o instalație solară din Varanasi.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie solara
franta
india
emmanuel macron