Qatar și Emiratele Arabe Unite: Lumea va avea nevoie în continuare de gaze

Qatar și Emiratele Arabe Unite: Lumea va avea nevoie în continuare de gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2023

Lumea va avea nevoie de gaze naturale pentru o lungă perioadă de timp și sunt necesare mai multe investiții pentru a asigura securitatea aprovizionării și prețuri accesibile în timpul tranziției energetice globale, au declarat sâmbătă miniștrii Energiei din Qatar și Emiratele Arabe Unite, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Saad al-Kaabi, ministrul de stat al Energiei din Qatar, a declarat în cadrul Summitului Global pentru Energie al Consiliului Atlantic că o iarnă blândă în Europa a permis o scădere a prețurilor, dar că volatilitatea va rămâne ”pentru un timp de acum încolo”, având în vedere că nu vor intra prea multe gaze pe piață până în 2025.

”Problema este ce se va întâmpla atunci când ei (Europa) vor să-și reumple depozitele în anul care vine și anul viitor”, a spus ministrul arab, citat de News.ro.

Kaabi le-a spus mai târziu reporterilor că emiratul Qatarul, care lucrează pentru a-și extinde producția de gaze, are volume limitate care merg în Europa, pe care nu le va devia, ”dar că există o limită a ceea ce putem face”.

Qatarul este unul dintre cei mai mari producători de gaze naturale lichefiate (GNL) din lume.

Emiratele Arabe Unite sunt un producător de petrol al OPEC, care își concentrează atenția pe piața gazelor naturale, în timp ce Europa încearcă să înlocuiască importurile de energie din Rusia după tăierea livrărilor, în urma sancțiunilor occidentale care au fost impuse Moscovei din cauza invaziei din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
tranziție
qatar
emirate