Reducerea producției de petrol a Rusiei este valabilă doar în martie, anunță vicepremierul Alexander Novak

Reducerea producției de petrol a Rusiei este valabilă doar în martie, anunță vicepremierul Alexander Novak
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2023

O reducere a producției de petrol a Rusiei cu 500.000 barili pe zi (bpd) anunțată luna aceasta se va aplica deocamdată doar la producția din martie, a declarat vicepremierul rus Alexander Novak, transmite Reuters.

"Vom urmări cum evoluează situația pe piețe și deciziile vor fi luate pornind de la aceste evoluții. Acum, decizia este pentru martie", a declarat Novak, conform agenției ruse de presă TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Când avem prea multă cerere, când nu avem deloc. Un business dificil în faza incipientă comparativ cu alte afaceri. CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Când avem prea multă cerere, când nu avem deloc. Un business dificil în faza incipientă comparativ cu alte afaceri.

Reducerea va fi făcută comparativ cu nivelul producției din ianuarie. Luna trecută, producția s-a situat la 9,8-9,9 milioane bpd, a adăugat vicepremierul rus, potrivit Agerpres.

Grupul țărilor puternic industrializate (G7), Uniunea Europeană și Australia au convenit, la data de 5 decembrie 2022, să interzică companiilor occidentale să furnizeze servicii de asigurări, finanțare și brokeraj pentru navele care transportă țiței rusesc la un preț mai mare de 60 de dolari per baril, în cadrul sancțiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Ulterior, Uniunea Europeană a introdus un embargou privind achizițiile de produse petroliere rafinate din Rusia începând cu data de 5 februarie.

Aceste sancțiuni complică eforturile Rusiei de a vinde petrol pe plan mondial.

Decizia de reducere a producției de petrol rusesc a fost anunțată cu doar nouă zile după ce grupul OPEC+ (compus din Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți mari producători de țiței, inclusiv Rusia) a anunțat că va menține ritmul de reducere a producției convenit anul trecut.

Luna aceasta, Novak declara că Rusia nu a avut consultări oficiale privind reducerea producției de petrol, deși Kremlinul anunțase că Rusia a discutat cu unii membri OPEC+ privind decizia sa.

Rusia a accelerat vânzările la preț redus în China și India, de la impunerea sancțiunilor occidentale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
rusia