Republica Moldova obține 92 milioane euro de la UE, BERD și BEI pentru finalizarea interconectorului de gaze cu România

Republica Moldova obține 92 milioane euro de la UE, BERD și BEI pentru finalizarea interconectorului de gaze cu România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 dec 2016

Uniunea Europeană, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI), au aprobat o finanțare de 92 milioane de euro pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni, care leagă sistemele de transport de gaze naturale din România și Republica Moldova, a anunțat luni BERD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BERD și BEI vor contribui, fiecare, cu 41 de milioane de euro la proiect, în timp ce UE oferă un grant de 10 milioane de euro. Fondurile vor fi virate companiei moldovene de stat Vestmoldtransgaz, cea care se ocupă de extinderea gazoductului până la Chișinău, potrivit comunicatului.

Gazoductul Iași-Ungheni a fost finalizat în 2015, dar încă nu funcționează la capacitate maximă. Autoritățile moldovene au anunțat anul acesta că extinderea interconectorului către Chișinău este programată a fi finalizată la finele anului 2018, față de luna mai 2018, care era termenul inițial.

Investiția României în gazoductul Iași-Ungheni a fost de 26 de milioane de euro, din care 7 milioane de euro au fost atrase din fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
romania
bei
berd
gazoduct
iasi
ungheni
chisinau