Rodin Traicu, Mihai Albulescu și Florin Roman, votați de comisiile parlamentare pentru Comitetul de reglementare al ANRE

Rodin Traicu, Mihai Albulescu și Florin Roman, votați de comisiile parlamentare pentru Comitetul de reglementare al ANRE
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2016

Comisia de industrii și servicii din Camera Deputaților și Comisia economică, de industrii și servicii din Senat au votat miercuri, în ședință comună, propunerile care vor fi înaintate plenului Parlamentului pentru posturile vacante din Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru postul de vicepreședinte al Comitetului a fost propus Rodin Traicu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei. Totodată, Mihai Albulescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, și Florin Roman, au fost propuși pentru a fi membri în Comitetul de reglementare.

În cursă s-au înscris 16 candidați până la termenul-limită, 1 februarie 2016.

De asemenea, comisiile au acceptat contestația depusă de unul dintre candidați, astfel că ultimele două candidaturi, depuse după termenul-limită, au fost respinse. Candidaturile respinse erau ale lui Radu Cosmin Bădiță și Dragoș Constantin Rîmniceanu.

Potrivit Legii 160/2012 privind organizarea și funcționarea ANRE, autoritatea are un președinte și doi vicepreședinți, iar Comitetul de reglementare este format din șapte membri, inclusiv președintele și vicepreședinții ANRE. Numirea membrilor Comitetului de reglementare al ANRE, cu nominalizarea funcțiilor, se face la propunerea comună a Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților și a Comisiei economice, industrii și servicii a Senatului.

Profitul operațional al CEZ în România a scăzut anul trecut cu 11%, la 121 milioane euro CITEȘTE ȘI Profitul operațional al CEZ în România a scăzut anul trecut cu 11%, la 121 milioane euro

Președintele și cei doi vicepreședinți trebuie să fi absolvit studii superioare în domeniile tehnic, economic sau juridic, cu luarea în considerare la desemnare a titlurilor științifice, să aibă o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum și o experiență în funcții de conducere de cel puțin 5 ani în domeniul energiei electrice, termice, al gazelor naturale sau în domenii conexe.

Totodată, membrii Comitetului de reglementare trebuie să fie cetățeni români, cu domiciliul stabil în România, cu o bună reputație, cu studii superioare și pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic, având o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum și experiență de minimum 5 ani în funcții de conducere în instituții publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice și al gazelor naturale.

"Membrii Comitetului de reglementare acționează în mod independent de orice interes al participanților la piața de energie electrică sau cea de gaze naturale, nu solicită și nu acceptă instrucțiuni directe din partea vreunei entități publice ori private în îndeplinirea atribuțiilor de reglementare care le revin, nu desfășoară activități cu caracter lucrativ în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale, cu excepția celor cu caracter didactic de instruire profesională, nu dețin acțiuni sau părți sociale și nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăți comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE, în condițiile legii", se mai arată în Legea 160/2012.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
rodin traicu
mihai albulescu
florin roman
anre