România a importat de două ori mai multă electricitate în prima jumătate a acestui an

România a importat de două ori mai multă electricitate în prima jumătate a acestui an
scris 18 sep 2020

Importurile de electricitate ale țării s-au ridicat la 3,49 TWh în primele șase luni ale acestui an, de două ori mai mult față de valoarea din aceeași perioadă a anului trecut, respectiv 1,74 TWh, potrivit ultimului raportul al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, vor fi dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020. Mai multe detalii AICI.

Noi detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum, videoconferinta transmisa in direct la Profit TV și organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Producția de energie electrică livrată de centrale a fost de 24,88 TWh, cu 12% mai puțin decât anul trecut, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în Ungaria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în Ungaria

Hidrocentralele au produs 43,7% din producție, reactoarele nucleare - 20%, centralele pe gaz - 14,2%, iar cele pe cărbune - 11,9%.

Energia eoliană a asigurat 7,6% din total, cea fotovoltaica - 2,2%, iar cea din biomasă - 0,16%.

În același timp, consumul național a scăzut cu 7%, până la 25,94 TWh. Consumul clienților casnici a crescut cu 2%, în timp ce consumul în industrie a fost mai mic cu 10%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
anre