Romgaz a descoperit rezerve suplimentare de gaze naturale în opt perimetre, pentru care au fost prelungite acordurile de concesiune

Romgaz a descoperit rezerve suplimentare de gaze naturale în opt perimetre, pentru care au fost prelungite acordurile de concesiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2016

Guvernul a prelungit acordurile de concesiune pentru opt perimetre de dezvoltare-exploatare și exploatare petrolieră concesionate Romgaz, ca urmare a identificării unor rezerve suplimentare de gaze naturale în perimetrele Alămor, Bunești, Buza, Nocrich-Vest, Lechința, Sâncel, Ulieș și Românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordurile, al căror termen initial era anul 2016, au fost prelungite până la 16 decembrie 2027, cu posibilitatea de prelungire de până la 15 ani.

Guvernul a stabilit și un nou an ca limită de exploatare economică pentru fiecare zăcământ în parte, și anume: 2036 pentru perimetrul Alămor, 2020 pentru Bunești, 2035 pentru Buza, 2022 pentru Nocrich-Vest, 2023 pentru Lechința, 2026 pentru Sâncel, 2041 pentru Ulieș și 2017 pentru perimetrul Românești.

Bulgaria acuză România de întârzierea interconectorului de gaze, care nu va funcționa la capacitate maximă înainte de 2019 CITEȘTE ȘI Bulgaria acuză România de întârzierea interconectorului de gaze, care nu va funcționa la capacitate maximă înainte de 2019

Prin acte adiționale  au fost stabilite și obligațiile Romgaz în legătură cu gestionarea deșeurilor rezultate din executarea operațiunilor petroliere, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, inclusiv cele privind răspunderea de mediu.

Dreptul de a exploata aceste zăcăminte a fost acordat Romgaz în 1997 ”până la sfârșitul exploatării economice a zăcămintelor petroliere”. Ulterior, în 2004, au fost încheiate acorduri de concesiune care expiră în 2016, an care la momentul încheierii acordurilor reprezentau data epuizării rezervelor ”dovedite” confirmate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
acord
concesiune
rezerve
gaze naturale
guvern
perimetre