Rouhani susține că Iranul va continua să vândă petrol, sfidând sancțiunile SUA

Rouhani susține că Iranul va continua să vândă petrol, sfidând sancțiunile SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2018

Iranul va continua să vândă petrol și va încălca sancțiunile reinstituite de Statele Unite pentru sectorul energetic și cel bancar, a informat președintele iranian, Hassan Rouhani, într-o întâlnire cu economiști televizată în direct, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„America a dorit ca vânzările de petrol ale Iranului să ajungă la zero ... dar vom continua să ne vindem petrolul ... vom încălca sancțiunile”, a declarat Rouhani.

„Astăzi, dușmanul țintește economia noastră ... principala țintă a sancțiunilor este poporul nostru”, a adăugat el, scrie News.ro

Leonid Fedun, coproprietar al celui de-al doilea mare producător de țiței din Rusia, a transferat copiilor săi o participație de 2% la Lukoil CITEȘTE ȘI Leonid Fedun, coproprietar al celui de-al doilea mare producător de țiței din Rusia, a transferat copiilor săi o participație de 2% la Lukoil

„Este un război economic împotriva Iranului dar ... America ar trebui să învețe că nu poate folosi limbajul forței împotriva Iranului ... Suntem pregătiți să rezistăm la orice presiune”, a precizat Rouhani.

Administrația Trump a reinstituit toate sancțiunile eliminate prin acordul nuclear din 2015, care vizau atât Iranul cât și țările care aveau relații comerciale cu această țară. Sancțiunile vizează exporturile de petrol, transportul și băncile, sectoare esențiale ale economiei iraniene.

Mii de iranieni care scandau „moarte Americii” au mărșăluit pe străzile orașelor din Iran sâmbătă, respingând cererile pentru negocieri.

Washingtonul a reimpus sancțiunile după ce Trump a retras SUA în mai dintr-un acord semnat în 2015 care a avut ca scop limitarea capacităților nucleare ale Iranului.

Din acordul din 2015 mai fac parte Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia și China, ele respectând în continuare tratatul și informând că vor crea o nouă metodă de plată pentru a continua comerțul cu Iranul și să evite sancțiunile Statelor Unite.

Trump argumentează că termenii acordului sunt inacceptabili și că nu au oprit Iranul din a-și dezvolta un program nuclear și să intervină în țările vecine, precum Siria sau Yemen. Iranul l-a acuzat pe Trump că a creat un „război psihologic”.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
sua
petrol