Rusia ar putea reactiva proiectul oleoductului Burgas-Alexandroupolis

Rusia ar putea reactiva proiectul oleoductului Burgas-Alexandroupolis
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2016

Rusia ar putea reactiva proiectul oleoductului Burgas-Alexandroupolis, în cazul unor dificultăți de navigație în strâmtorile Mării Negre, a declarat marți directorul general al operatorului rus de conducte Transneft, Nikolai Tokarev, relatează agenția Tass.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Partenerii bulgari ne-au surprins în sens pozitiv. Am primit recent o informare oficială că susțin proiectul oleoductului Burgas-Alexandroupolis ”, a spus Tokarev, scrie News.ro.

El a arătat că proiectul a fost dezvoltat și că poate fi reactivat, pentru a începe lucrările, dacă va fi nevoie.

”Este una dintre opțiuni”, a precizat Tokarev.

Compania care administrează proiectul este încă finanțată, chiar dacă operațiunile acesteia au fost sistate, pentru a evita costurile suplimentare. Dacă inițiativa va deveni practică, partea bulgară este dispusă să participe la activitățile acestei companii, a mai spus Tokarev.

Media One va distribui pentru ANAF semne de carte, căni și brelocuri într-o campanie de imagine CITEȘTE ȘI Media One va distribui pentru ANAF semne de carte, căni și brelocuri într-o campanie de imagine

Conducta ar fi urmat să aibă 280 de kilometri, dintre care 166 pe teritorul Bulgariei, și o capacitate inițială anuală de 35 de milioane de tone de țiței. Costul estimat al construcției era de 1,5 miliarde de dolari.

Partea rusă, consorțiul Burgas-Alexandroupolis, deține o participație de 51% și este format din Transneft, Rosneft și Gazprom Neft.

Partea bulgară, Pipeline Consortium Burgas-Alexandroupolis, are o cotă de 24,5% și reunește Bulgargaz (50%) and Technoexportstroi.

Participanții eleni sunt Helpe Thraki, u 23,5% și guvernul grecu, cu 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
oleoduct burgas-alexandroupolis