Saudiții de la Aramco discută achiziția Reliance Industries, într-o tranzacție de 25 miliarde dolari

Saudiții de la Aramco discută achiziția Reliance Industries, într-o tranzacție de 25 miliarde dolari
scris 17 aug 2021

Saudiții de la Aramco discută achiziția Reliance Industries, într-o tranzacție evaluată la 25 de miliarde dolari, conform YahooFinance.

În urmă cu un an, grupul petroliero-telecom indian Reliance Industries a devenit cea de-a doua companie din domeniul energetic din punct de vedere al valorii bursiere, depășind mult mai cunoscutul gigant american Exxon Mobil. Capitalizarea de piață a firmei indiene a atins atunci 189 miliarde de dolari, în timp ce cea a Exxon a coborât la 185,58 miliarde dolari.

INFOGRAFICE După șocul din 2017 care i-a adus pierderi catastrofale, Electromagnetica se „frige” din nou pe piața contractelor la zi din energie CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE După șocul din 2017 care i-a adus pierderi catastrofale, Electromagnetica se „frige” din nou pe piața contractelor la zi din energie

Pe primul loc se situa în continuare Aramco, cu o capitalizare de piață de peste 1,7 trilioane de dolari, firma saudită fiind cea mai valoroasă companie din lume, nu numai din sectorul energetic, cu o cotație peste cea a Apple, Amazon, Microsoft sau Alfabet.

Reliance Industries este controlată, potrivit Bloomberg, de cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, și administrează cel mai mare complex de rafinării din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon
reliance
energie
top
apple
facebook
amazon
aramco