Shell își vinde operațiunile de furnizare de energie și gaze pentru consumatori casnici din Marea Britanie și Germania

Shell își vinde operațiunile de furnizare de energie și gaze pentru consumatori casnici din Marea Britanie și Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

Shell își vinde operațiunile de furnizare de energie și gaze pentru consumatori casnici din Marea Britanie și Germania furnizorului britanic de profil Octopus Energy Group, ca parte a unei înțelegeri în care cele două companii explorează un parteneriat în domeniul încărcării vehiculelor electrice, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rentabilitatea sectorului britanic al furnizării de energie retail a fost sub presiune în ultimii ani, deoarece companiile s-au luptat cu creșterea costurilor angro și cu plafonarea prețurilor finale pe care le pot percepe clienților, impusă de autoritatea de reglementare Ofgem.

Călătorii gratuite sau cu reducere pe CFR, doar pentru elevi începând cu 3 septembrie CITEȘTE ȘI Călătorii gratuite sau cu reducere pe CFR, doar pentru elevi începând cu 3 septembrie

”Acest acord urmează anunțului din timpul Zilei Piețelor de Capital de a cesiona afacerea noastră de vânzare cu amănuntul de energie la domiciliu în Europa”, a declarat Steve Hill, vicepreședinte executiv al Shell.

El a spus că Shell se concentrează pe proiecte și țări în care crede că poate oferi cea mai mare valoare.

Arafat la Prima TV: Ce a spus despre tragedia de la Crevedia, intervenția pompierilor, legalizarea drogurilor, ieșirea sa la pensie și dacă i-a cerut președintele Iohannis demisia CITEȘTE ȘI Arafat la Prima TV: Ce a spus despre tragedia de la Crevedia, intervenția pompierilor, legalizarea drogurilor, ieșirea sa la pensie și dacă i-a cerut președintele Iohannis demisia

Shell Energy Retail Limited din Marea Britanie și Shell Energy Retail GmbH din Germania furnizează gaze, energie și internet de bandă largă pentru aproximativ două milioane de clienți, sub marca Shell Energy.

Achiziția va face probabil ca Octopus să devină al doilea cel mai mare furnizor de energie pentru locuințe din Marea Britanie, cu aproximativ 6,5 milioane de clienți, pe locul doi după British Gas al Centrica, care are aproximativ 7,5 milioane de clienți retail.

VIDEO Târguiala Guvernului la Bruxelles pe costul ajutorării Ucrainei și Republicii Moldova. Ciolacu: 3,5% din PIB. Comisia Europeană: Doar 1,5% din PIB CITEȘTE ȘI VIDEO Târguiala Guvernului la Bruxelles pe costul ajutorării Ucrainei și Republicii Moldova. Ciolacu: 3,5% din PIB. Comisia Europeană: Doar 1,5% din PIB

Octopus a achiziționat anul trecut rivalul Bulb, care a fost unul dintre cei mai mari furnizori de energie prăbușiți în 2021 din cauza creșterii prețurilor angro la gaze și electricitate.

”Clienții Shell Energy Retail ar trebui să stea liniștiți deocamdată, se așteaptă ca afacerea să se finalizeze în al patrulea trimestru din 2023, după aprobarea autorităților de reglementare, și vor fi contactați la acel moment”, a spus Octopus într-un comunicat.

VIDEO Prima News: Afaceri cu risc seismic. Mii de magazine ar trebui închise CITEȘTE ȘI VIDEO Prima News: Afaceri cu risc seismic. Mii de magazine ar trebui închise

Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite imediat, dar sursele au estimat anterior valoarea tranzacției la 50-100 de milioane de dolari.

Shell și Octopus au semnat, de asemenea, un memorandum de înțelegere pentru a explora un potențial parteneriat internațional privind activități de încărcare a vehiculelor electrice, inclusiv pentru abonații Shell Recharge, a spus Shell.

viewscnt
Afla mai multe despre
furnizare energie gaze
plafonare prețuri energie gaze
scumpiri angro energie gaze
shell energy