Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, raportează creșteri explozive ale afacerilor și câștigurilor

Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, raportează creșteri explozive ale afacerilor și câștigurilor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 sep 2023

Compania Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, raportează la 6 luni creșteri explozive ale afacerilor și câștigurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Simtel Team (SMTL) raportează pentru primul semestru venituri din exploatare consolidate de 123,18 milioane lei, în creștere de 3,3 ori față de cele de 37,56 milioane lei din exercițiul financiar precedent. „În primele 6 luni din 2023 am continuat să ne dezvoltăm într-un ritm accelerat, datorită creșterii substanțiale a numărului de proiecte fotovoltaice în care suntem implicați, precum și a investițiilor pe care le-am efectuat în ultimii trei ani în creșterea afacerii și care încep deja să aducă rezultate”, spun fondatorii Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău.

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare au avut o dinamică apropiată, urcând la 114,77 milioane lei, de la 33,72 milioane lei. Astfel, compania de inginerie și tehnologie care a prezentat la salonul Automatica München, prin subsidiara Agora Robotics, primul robot mobil autonom pentru curățat pardoseli dezvoltat de o companie românească  raportează o dublare a rezultatului net consolidat, la 6,51 milioane lei, de față de 2,97 milioane lei la S1 2022. La T1, profitul net era de 2,86 milioane lei. Pentru anul în curs, compania a bugetat venituri la nivel individual de 280,00 milioane lei și un câștig net de 24,19 milioane lei.

EXCLUSIV Guvernul a renunțat la intenția de a înjumătăți cotele de impunere asupra câștigurilor la bursă, din transferul titlurilor de valoare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul a renunțat la intenția de a înjumătăți cotele de impunere asupra câștigurilor la bursă, din transferul titlurilor de valoare

Simtel Team a anunțat luna trecută că devine produicător de energie regenerabilă după inaugurarea unui parc fotovoltaic la Pleșoiu. De altfel, din puterea instalată de cemntzrale solare a României de 248 MWp, compania a instalat o putere totală de peste 80MWp.

La data de 30 iunie, activele totale la nivel de grup ale Simtel Team se ridicau la 197,50 milioane lei, fiind cu 46,81% mai mari decât cele de 134,53 milioane lei de la 1 ianuarie 2023. În aceeași perioadă datoriile curente au crescut cu 80,89%, la 131,42 milioane lei, de la 72,65 milioane lei, iar datoriile pe termen lung au fost reduse cu 11,42%, la 6,36 milioane lei, de la 7,18 milioane lei.

Simtel Team, companie în care fondatorii păstrează fiecare participații cu puțin peste reperul de 23% din titluri, s-a listat în vara anului 2021 la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București, unde se află pe un trend ascendent puternic și la ultimul preț de piață de 39,60 lei/acțiune al titlurilor sale, are o capitalizare de 312,36 milioane lei (63,13 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel team
bvb
bursa