Ștefan Valeriu Ivan a fost numit membru provizoriu al consiliului de supraveghere la Transelectrica

Ștefan Valeriu Ivan a fost numit membru provizoriu al consiliului de supraveghere la Transelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2017

Ștefan Valeriu Ivan, în vârstă de 48 de ani, director de cabinet la Ministerul Economiei, a fost numit membru provizoriu al consiliului de supraveghere la compania națională de transport al energiei electrice Transelectrica, în locul lui Ciprian Boloș, al cărui mandat a încetat la 27 martie. Numirea va deveni efectivă începând cu data semnării în fața notarului public a declarației de acceptare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Boloș, director în cadrul Poștei Române și considerat un apropiat al ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, fusese numit în funcție începând cu 1 februarie, când Petrescu era ministru al Economiei, acționarul majoritar al Transelectrica, scrie News.ro.

”Numirea lui Ștefan - Valeriu Ivan va deveni efectivă începând cu data semnării în fața notarului public a declarației de acceptare a mandatului de membru al consiliului de supraveghere al companiei naționale de transport al energiei electrice Transelectrica SA. În cazul în care Adunarea generală a acționarilor nu va numi un membru potrivit prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice până la data de 30.05.2017, mandatul membrului provizoriu va expira la data de 30.05.2017, dată la care expiră mandatele membrilor consiliului de supraveghere în funcție”, arată un comunicat transmis de Transelectrica Bursei de Valori București.

Din 2012 Ivan este lector la Facultatea de Administrație și Afaceri la Universitatea București.

Ivan a terminat liceul în 1985, dar a intrat la facultate în 1993, absolvind în 1998 Facultatea de Drept la Universitatea București.

DOCUMENT Oamenii de afaceri americani îi cer lui Trump să-l ajute pe Grindeanu, dar înmânează și Guvernului român o \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Oamenii de afaceri americani îi cer lui Trump să-l ajute pe Grindeanu, dar înmânează și Guvernului român o "foaie de parcurs". Care sunt măsurile propuse

Potrivit declarației de avere depusă pe 13 martie pe site-ul Ministerului Economiei, Ivan are trei mașini, o Dacia 1310, un Audi A6 și un Ford K A.

Acesta are un cont curent deschis la Raiffeisen Bank în anul 2011, în valoare de 57.209 lei.

Anul trecut, Ivan a încasat venituri de 71.447 lei (circa 15.900 euro), potrivit declarației de avere, din funcțiile deținute: lector la Universitatea București, consilier personal în Ministerul Energiei, membru în consiliul de administrație al Engie România, consilier la Camera Deputaților, reprezentant Transelectrica la OPCOM și membru în consiliul de supraveghere la Complexul Energetic Oltenia.

De asemenea, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis miercuri numirea Corinei Popescu, fost secretar de stat in Minjsterul energiei, in funcția de membru al directoratului societății.

Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pietei, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deține 58,69% din acțiuni, și are o valoare de piață de 2,29 miliarde lei (509 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
stefan valeriu ivan
transelectrica