SUA impun tarife vamale la unele importuri de oțel din Canada, China și Germania

SUA impun tarife vamale la unele importuri de oțel din Canada, China și Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2023

Departamentul Comerțului din SUA a anunțat că vor fi impuse tarife vamale preliminare la importurile de tablă de oțel din Canada, Germania și China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Autoritățile de la Washington vor propune taxe antidumping preliminare de 122,5% la oțelurile pentru ambalaje importate din China, de 7,02% la importurile din Germania și de 5,29% la importurile din Canada, arată Agerpres.

Când crede ministrul Energiei că ar putea fi instalate primele centrale eoliene în Marea Neagră. ”Avem un potențial imens, pe care nu-l vom exploata integral probabil niciodată.” CITEȘTE ȘI Când crede ministrul Energiei că ar putea fi instalate primele centrale eoliene în Marea Neagră. ”Avem un potențial imens, pe care nu-l vom exploata integral probabil niciodată.”

Nu vor fi impuse tarife vamale suplimentare la oțelul folosit pentru conservele alimentare și alte recipiente importate din Marea Britanie, Țările de Jos, Coreea de Sud, Taiwan și Turcia, a precizat Departamentul Comerțului.

În februarie, producătorul american de oțel Cleveland-Cliffs a trimis o petiție autorităților, atrăgând atenția asupra prețurilor scăzute la tabla de oțel practicate de firmele externe, ceea ce a provocat în ultimii ani închiderea unor facilități de producție din SUA.

Hidroelectrica: A fost scoasă la concurs șefia pe 4 ani a celui mai mare producător de energie electrică din România. Cerințele impuse CITEȘTE ȘI Hidroelectrica: A fost scoasă la concurs șefia pe 4 ani a celui mai mare producător de energie electrică din România. Cerințele impuse

În iunie, Departamentul Comerțului din SUA a anunțat tarife vamale preliminare de 543% la importurile de oțeluri pentru ambalaje de la Baoshan Iron and Steel Co, cel mai mare producător chinez, și de 89% la cele de la alți producători chinezi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
otel