Tranzacție: Gigantul francez Veolia a preluat operatorul de apă și canalizare din Chiajna de la omul de afaceri ilfovean Petre Pantale

 Tranzacție: Gigantul francez Veolia a preluat operatorul de apă și canalizare din Chiajna de la omul de afaceri ilfovean Petre Pantale
scris 15 sep 2022

Veolia România Soluții Integrate (VRSI), furnizor de servicii de exploatare, întreținere și management al sistemelor de apă, canalizare și energie termică, subsidiară locală a gigantului francez omonim al utilităților, a preluat operatorul de apă din comuna ilfoveană Chiajna, precum și contractul de delegare a serviciului public de alimentare cu apă potabilă și canalizare din localitate pentru următorii 19 ani.

Compania preluată, Roco Instal Comunal Serv SRL, a fost înființată la începutul acestui an și era controlată integral de către omul de afaceri Petre Pantale, conform termene.ro.

Curse Blue Air programate după 10 octombrie, anulate. Clienți care aveau bilete la final de octombrie și chiar în noiembrie, anunțați deja de companie de anularea zborurilor. Mesaj al Blue Air CITEȘTE ȘI Curse Blue Air programate după 10 octombrie, anulate. Clienți care aveau bilete la final de octombrie și chiar în noiembrie, anunțați deja de companie de anularea zborurilor. Mesaj al Blue Air

Potrivit datelor Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), analizate de Profit.ro, Roco Instal Comunal Serv SRL a primit licență de operare de la instituție în aprilie 2022.

Tot atunci, în aceeași ședință, ANRSC a retras, la cerere, licența fostului operator de profil din Chiajna, Roco Instal Comunal SRL, firmă deținută tot de Petre Pantale. Aceasta a terminat anul trecut cu profit net de aproape 5 milioane lei, la venituri totale de 13,7 milioane lei.

VIDEO Zelenski, rănit ușor, în urma unui accident rutier produs la Kiev CITEȘTE ȘI VIDEO Zelenski, rănit ușor, în urma unui accident rutier produs la Kiev

Veolia România Soluții Integrate (VRSI) asigură în Chiajna din 6 septembrie serviciile de transport și distribuție apă potabilă, preluare, transport și evacuare a apelor uzate menajere și meteorice, remediere avarii/disfuncționalități ale sistemului de alimentare cu apă și canalizare, întreținere a parcului de contoare, execuție branșamente și racorduri, dar și emitere avize.

″În baza acestui parteneriat, ne angajăm în fața locuitorilor comunei Chiajna la garantarea parametrilor de calitate ai apei potabile furnizate, la disponibilitate, flexibilitate și preocupare constantă pentru îmbunătățirea serviciilor, la corectitudine și transparență totală în procesul de măsurare și facturare a serviciilor și volumelor de apă și, bineînțeles, la respectarea tuturor obligațiilor contractuale și legale care ne revin. Îi asigurăm de întregul nostru suport în mod responsabil și profesionist, oferind servicii vitale de calitate superioară, în condiții de maximă siguranță″, a declarat CEO-ul Veolia România, Mădălin Mihailovici.

ULTIMA ORĂ Parlamentul, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria vor fi exceptate de la autorizarea privind securitatea la incendiu. Vor trebui, în schimb, autorizate apartamente și camere de închiriat. Modificări și la spații comerciale și depozite CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Parlamentul, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria vor fi exceptate de la autorizarea privind securitatea la incendiu. Vor trebui, în schimb, autorizate apartamente și camere de închiriat. Modificări și la spații comerciale și depozite

Preluarea serviciilor de către VRSI presupune administrarea rețelei de apă aflată în curs de reabilitare și extindere până la aproximativ 54 kilometri, care alimentează în prezent 249 de imobile, dar și sistemul de epurare a apelor uzate și meteorice, cu o lungime de circa 45 kilometri și care deservește actualmente peste 4.000 de clienți. 

Estimarea companiei este că, până la sfârșitul anului 2025, minimum 90% dintre locuitorii comunei Chiajna vor beneficia de apă potabilă și servicii de canalizare, în prezent, rata de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu apă fiind de 4%, respectiv de 60% la sistemul de canalizare.

Romsilva va majora volumul de lemn pentru foc destinat populației și industriei pentru a acoperi cererea CITEȘTE ȘI Romsilva va majora volumul de lemn pentru foc destinat populației și industriei pentru a acoperi cererea

Veolia România Soluții Integrate (VRSI) este o companie membră a grupului Veolia și asigură servicii de exploatare, întreținere și management a sistemelor, echipamentelor și instalațiilor de apă și canalizare pentru centre comerciale, instituții de cercetări, dar și pentru Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

Totodată, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apă din orașul Otopeni, începând cu anul 2007, pentru o perioadă de 25 de ani, pentru orașul Chitila, din 2016, pentru o perioadă contractuală de 10 de ani, dar și pentru orașul Popești-Leordeni din anul 2019, pentru o perioada de 29 de ani.

Francezii de la Veolia sunt acționari majoritari și la operatorul bucureștean de apă și canalizare Apa Nova.

viewscnt
Afla mai multe despre
veolia romania
apa nova
veolia romania solutii integrate
operator de apa si canalizare
serviciu public de apa si canalizare