Ungaria și Slovacia au semnat un memorandum pentru extinderea capacității interconectorului de gaze

Ungaria și Slovacia au semnat un memorandum pentru extinderea capacității interconectorului de gaze
Oana Osman
Oana Osman
scris 23 feb 2020

Ungaria și Slovacia au semnat un memorandum de înțelegere privind extinderea capacității de interconectare a gazelor, scrie publicația Budapest Business Journal, citată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul a fost semnat de ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, și de ministrul slovac al Economiei, Peter Žiga.

Szijjártó a declarat că părțile doresc să majoreze capacitatea gazoductului bidirecțional, care leagă rețelele de gaze ale celor două țări, până la 5,3 miliarde de metri cubi. Procedura privind contractarea capacității va fi lansată în vara, a adăugat el.

Interconectorul, care a devenit operațional din punct de vedere comercial în 2015, are acum o capacitate anuală fermă de 4,5 miliarde de metri cubi dinspre Slovacia spre Ungaria și o capacitate întreruptibilă de 1,8 miliarde de metri cubi în sens invers.

VIDEO Conu’ Iancu față cu liberalizarea. Deputatul PSD Iulian Iancu anunță Apocalipsa gazelor. Exploatarea din Marea Neagră, compromisă? CITEȘTE ȘI VIDEO Conu’ Iancu față cu liberalizarea. Deputatul PSD Iulian Iancu anunță Apocalipsa gazelor. Exploatarea din Marea Neagră, compromisă?

Szijjártó a menționat că Ungaria va începe să preia livrări de gaze prin conducta TurkStream începând cu 2021, iar volumul pe care țara nu îl folosește ar putea fi furnizat Slovaciei.

Rusia a început să livreze gaze către Turcia prin conducta TurkStream, care circulă sub Marea Neagră, începând din ianuarie. Conducta, proiectată cu scopul de a ocoli Ucraina, este extinsă către Bulgaria, Serbia și Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
ungaria
slovacia
interconectare
memorandum